изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:12 EEST
Холандия съвсем се запъна за приемането ни в Шенген    
Европейски съюзХоландия ще блокира предложенията за приемане на България и Румъния в Шенген, докато те не я убедят, че постигат напредък в борбата срещу корупцията. Това заяви вчера холандският министър на имиграцията Герд Леерс, цитиран от Ройтерс, на която се позова БТА. Няколко държави от ЕС предложиха през последните месеци приемането на България и Румъния да стане на два етапа - първо с отваряне на морските и въздушните граници и след това на сухопътните. Дори Финландия, която също като Холандия беше против приемането на двете страни, прие такъв вариант.

Пред репортери в Брюксел Леерс обаче заяви, че Холандия няма да приеме подобен план ако, както някои европейски дипломати предложиха, този въпрос бъде предложен за обсъждане на срещата на върха на ЕС на 9 декември. "Това е сто процента сигурно. Те не трябва да го включват в дневния ред (на срещата). За нас отговорът е ясен", заяви холандският министър. България и Румъния "трябва да покажат резултати. Това е по-важно от намирането на решение", добави Леерс.

Холандският министър на имиграцията каза също, че страната му ще проучи очаквания през февруари доклад на Европейската комисия за усилията на България и Румъния в борбата срещу корупцията, за да види дали двете страни са готови за Шенген.
"Ако видим напредък през февруари, тогава нещата ще потръгнат", отбеляза Леерс.

Холандците се тревожат, по думите на министъра, че България и Румъния трудно ще успеят да поддържат сигурни своите участъци от границите на ЕС и направи сравнение с Гърция, която не успява да задържи незаконните имигранти, напиращи да влязат в ЕС от територията на Турция.
"Трябва да сме сигурни, че това което се случва в Гърция, няма да се случи в България", каза холандският министър на имиграцията.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Холандия съвсем се запъна за приемането ни в Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди