изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:02 EEST
Бивши съпартийци: Гаджева оставаше до късно в кабинета на Сидеров    
Политика Единствено Деница Гаджева от народните представители на „Атака" влизала през последната година в кабинета на Волен Сидеров и оставала там дълго и до късно. Това твърдят напусналите редиците на партията Ивайло Минов и Мартин Мартинов, съобщи Би Ти Ви.

„Аз лично съм ги чакал да излязат до 00:00-1:00 часа доста често. Те се заключваха и не искаха други хора да виждат, че са заедно", заяви Мартинов.

Според двамата не набедената Капка Сидерова, а именно Гаджева обсебила партията и съсипала младежката организация. Лидерът пък коренно си променил отношението през последната година, като дори наричал някои от подчинените си „боклуци".

Освен това напусналите бивши координатори разкриха, че в ръководството се правели злоупотреби с пари от държавната субсидия. Партията закупила голямо количество обикновени химикалки, които били описани на цена от по 3,80 лева, докато реално стрували 20 стотинки.

Луксозният ремонт на двете централи пък бил извършен от фирма на Николай Пехливанов - депутат от „Атака" и близък на Волен Сидеров, твърдят Минов и Мартинов. Появили се слухове, че същият подарил апартамент в Париж на лидера на партията.

Двамата бивши националисти обясниха, че по време на пътувания организаторите отсядали в скъпи хотели, пиели уиски за 500-600 лева, а самият Сидеров пушил пури за 120 лева и правел сметки от по 5000-6000 лева.

По този повод Минов и Мартинов са сезирали НАП, но все още нямат отговор. Те допълниха, че не били осигурявани адекватно, а заплатите са им давани на ръка, тъй като били различни от описаните по договор.

Двамата напуснали, които са участвали в организацията на митинга, прераснал в сблъсък, разказаха, че всичко започнало от инцидент с шофьора Емил Янев. Той имал за задача да пуска църковна музика от автомобил, докато от говорителите на джамията се чува обедната молитва.

След сблъсък с мюсюлманите Янев е заключен в Трето РПУ. Провокиран от това, Волен Сидеров дава нареждането за митинг. На организаторите е казано да викнат и „крайната" група от Габрово, чийто лидер е скинхед. Целта била да има повече крайно настроени млади хора, за да стане боят.

„Преди да дойде Сидеров митингът беше на 10-15 метра от мюсюлманите. Когато се появи обаче попита защо сме толкова назад. Не е казвал да се бием, но по предложение на Гаджева се купиха яйца, който да се хвърлят, и мюсюлманите отвърнаха с камъни", разказа Ивайло Минов.

След сблъсъците пред джамията ръководството на партията взе решение да уволни от партийната централа двамата свои членове - Ивайло Минов и Мартин Мартинов и ги посочи за виновници за сблъсъците пред софийската джамия "Баня Башъ" на 20 май т. г.

Днес двамата обясниха, че се е случвало да се плаща за участие в митинг. Сумата била по 100 лева, а пример за това е случаят със спирането на симпатизанти на „Атака" на сръбската граница.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Бивши съпартийци: Гаджева оставаше до късно в кабинета на Сидеров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди