изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:31 EET
Устройство свързва всеки предмет към интернет    
По света Учени от Масачузетския технологичен институт създадоха устройство, което може да свърже към интернет практически всеки предмет. Twine ще позволи обединяване в мрежата на най-различни устройства и ще информира потребителите за събитията, които се случват в домовете им, през интернет.


Така например, Twine ще може да пише в Twitter и да изпраща имейли в случай на наводняване на мазето. Възможни са най-различни варианти за приложение на технологията, вкл. регистриране на събития като отваряне и затваряне на врати, наличие на хора в дома, счупване на прозорец и др., съобщи kickstarter.com, цитиран от TechNews.

Прототипът на Twine е оборудван с Wi-Fi модул, вграден датчик за температура и акселерометър. Предвижда се поддръжка на магнитен сензор, датчици на влажност, налягане и ток, както и RFID четец.

Сензорите ще могат да се инсталират на всеки предмет. При предварително зададени събития, те ще предават данни към Twine, който от своя страна ще информира през интернет стопанина си.

Потребителите могат лесно да програмират устройството, дори и да нямат компютърни познания. Опростено уеб приложение позволява задаване на последователност от действия при едни или други условия - например: „изпрати съобщение за наводнение, ако се активира датчикът за влажност”.

Устройството работи с две батерии ААА. Може да се захранва също през miniUSB порт. Засега няма информация кога ще бъде пуснато в употреба. http://it.dir.bg/

 


Сходни връзки

Устройство свързва всеки предмет към интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди