изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:28 EEST
2 автобуса пламнаха в движение    
Новини

Два автобуса горяха днес поради различни неизправности. Единият от тях се движел по линията Смолян - Смилян. Той се запалил в движение. Инцидентът е станал на около 2 км от село Чокманово. Пожарът е тръгнал от двигателя на автобуса в задната му част. Всички пътници са изведени навреме и няма пострадали.



Автобусът е собственост на фирма "Рожен Експрес" и обслужва маршрута по линия номер 13 на градския транспорт.

Проблем с електрическата инсталация е най-вероятната причина за пожара, заяви директорът на Областно управление на пожарната в Смолян - комисар Красимир Шотаров, цитиран от bTV. Според него пламъците са тръгнали откъм двигателя на автобуса и след бързата намеса на пожарникарския екип, не са успели да обхванат цялото превозно средство.

Междувременно стана и друг подобен инцидент. Казанлъшки микробус, превозващ ученици на екскурзия, се запали по време на почивка на групата на Прохода на Републиката. Няма пострадали при инцидента, съобщи комисар Алекси Алексиев от МВР-Стара Загора. По думите му микробусът превозвал ученици от гимназия "Кирил и Методий" в Казанлък на екскурзия в Арбанаси. По време на почивката нещо се е запалило, но не се знае дали е тръгнало от багажа или от самия микробус - причините са в процес на изясняване. "Пожарът е бил изгасен и няма опасност за децата", заяви комисар Алексиев. Групата, возила се в микробуса, е един клас ученици - около 19 деца, на възраст около 15 години.

„Ситуацията е овладяна. В процес на изясняване са причините за пожара. Втори микробус на фирмата е тръгнал да прибере децата. Групата е един клас ученици – около 19 деца, на възраст около 15 години. Времето е хубаво, няма опасност да измръзнат докато чакат”, каза комисар Алекси Алексиев, цитиран от "Фокус". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

2 автобуса пламнаха в движение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди