изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:47 EEST
ДВАМА ЗАГИНАЛИ И 10 РАНЕНИ ПРИ 9 ТЕЖКИ ПТП-ТА ЗА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ    
Ред и сигурностЧерната статистика на КАТ - Пътна полиция в Добрич показва, че само от началото на ноември до момента са станали 9 тежки пътно-транспортни произшествия с двама загинали и 10 ранени, от които две деца. Това съобщи инспектор Радостин Пейчев, преди старта на акция "Спаси пешеходец", която се проведе в петък на територията на област Добрич.

Инспектор Пейчев добави, че през октомври по време на акция "Светлина" в рамките на 20 дни са установени 284 шофьори, които не са карали на къси светлини и през светлата част на деня. 54 пък водачи са имали неизправност в светлините, за което им са наложени санкции в размер на 30 лв. Наред с шофьорите под лупа са следени и пешеходците за спазване на правилата за движение, коментира още Пейчев и допълни, че над 50 души са били глобени с предвидените по закон 10 лв. заради нарушаване на правилата за движение - пресичане при червен сигнал на светофара, пресичане на забранено място и други.

 

22.11.2011 Двама мъже от с. Фелдфебел Дянково загинаха при катастрофа в гъстата мъгла в неделя - 20.11.2011. Неправоспособният Исмаил Фари /34/ управлявал "Фолксваген Пасат". В резултат на произшествието на място са починали водачът и един от пътниците – Джеват Османов /29/ С. СТЕФАН КАРАДЖА /ОБЩИНА ДОБРИЧКА/: На 23.10.2011 след 16.30 ч.. Лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 42-годишния Галин Желязков Георгиев, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, се блъснал в дърво. Водачът, 13-годишните му дъщеря и племеница са тежко ранени с опасност за живота. ДОБРИЧ: На 14.10.2010 г. до "Ловчанското ханче" по пътя Добрич-Силистра камион "Мерцедес" блъска лек автомобил "Форд Фиеста" и убива на място д-р Антоний Коцев от с. Нова Камена. ОБЩИНА ДОБРИЧКА: 2.11.2009 г. 40-годишният Галин Г. - шофьор лекия автомобил "Форд Ескорт", който катастрофира в крайпътно дърво преди с. Козлодуйци и причини смъртта на двама души - Цветан С. /34/ и П. Петър П. /37/ от Добрич, е бил пиян и без книжка.

 

Екипи на КАТ - Пътна полиция в петък през целия ден следиха за отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране и престой, както и за спазване на правилата за движение от страна на пешеходците. След приключване на акцията обобщената справка на пътните полицаи показва, че нарушители на правилата за движение са както водачите на моторни превозни средства, така и пешеходци. Общо 32-ма пешеходци са с наложена глоба по фиш в размер на 10 лв. Служителите на реда са наложили глоби на 16 души, които са пресичали неправилно. Други трима пешеходци са били глобени заради неправилно движение по платното, а 13 души са с наложена санкция заради неспазване на светлинния сигнал на светофар, каза инспектор Радостин Пейчев. 43-ма водачи са с наложени санкции заради неправилно паркиране и престой на автомобила, каза още Пейчев. Четирима шофьори пък са отнели предимство на пешеходец, сочи още статистиката от акцията на Пътна полиция. Въпреки многобройните призиви на служителите на реда и маркировката, чрез системите за видео наблюдения в петъчния ден са установени и застени и 48 автомобила, които са се движили с превишена скорост, като на всички им се издава електронен фиш, поясни още инспектор Пейчев. В хода на акцията са съставени още и 21 акта и 36 глоби по фиш за установени нарушения от друг характер. НДТ

 


Сходни връзки

ДВАМА ЗАГИНАЛИ И 10 РАНЕНИ ПРИ 9 ТЕЖКИ ПТП-ТА ЗА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди