изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:39 EEST
Страната под блокада от митинги и протести    
ОбществоМитинги на синдикатите и протести на зърнопроизводителите ще блокират движението в София и страната в сряда. Влаковете ще останат по гарите в поредния седми ден на стачката на железничарите. Синдикатите КТ "Подкрепа" и КНСБ организират национална протестна демонстрация – митинг под мотото: "НЕ на промените в пенсионната реформа". Протестът е и срещу орязването на плащанията за прослужено време.


Датата на протеста не е избрана случайно - днес комисията по бюджет и финанси в парламента разглежда и приема промените.

Очаква се около 15-20 000 души от цялата страна да се включат в националния митинг в столицата. Те ще пътуват с над 300 автобуса, около 200 микробуса и няколкостотин леки коли, съобщиха от синдикатите, цитирани от вестник "Труд".
Автобусите с протестиращите ще паркират от пл. “Македония” до Руски паметник.

Протестите на двата синдиката ще започнат с шествия от различни места в София, а митингите им ще бъдат пред и зад парламента. Заради това от 7 ч. до обяд поетапно ще бъдат затваряни улици в центъра. Забраните ще важат до приключване на мероприятията.

Протестът на КТ "Подкрепа" ще започне от Национален стадион "Васил Левски" в 11.30 ч. и ще премине по ул."Гурко" – бул."Васил Левски" – бул."Цар Освободител" до площад "Народно събрание", съобщиха от синдикатите, цитирани от БГНЕС.

Протестният лъч на КНСБ ще тръгне от пл. "Македония" 1 в 11.30 ч. и ще премине по бул. "Хр. Ботев" – бул. "Стамболийски" – бул. "Мария Луиза" – бул. "Дондуков" – бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където двата лъча – на КТ "Подкрепа" и КНСБ ще се съберат и ще проведат протестен митинг от 13.00 ч. до 16.00 ч.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) също обяви, че ще протестира в сряда срещу пенсионната реформа. Протестът на униформените ще е символичен - с лентички за съпричастие, съобщи БНР.

Ръководството на БДЖ и синдикатите ще преговарят от 14 часа в сряда. От синдикатите заявиха, че стачката ще продължи до подписване на споразумение.

Земеделските производители също ще продължат да протестират заради заложените в бюджета за следващата година 230 млн. лв. по-малко за национални доплащания в сектора. Зърнопроизводителите от Русенска, Разградска и Силистренска област и колегите им от Търговище, ще блокират в 11 часа Дунав мост. Те ще спират движението няколко пъти за по 5-10 минути. Блокирането на моста обаче не е съгласувано с властите, макар да има разрешителни за протеста по околовръстното шосе на Русе.

Стотици селскотстопански машини са разположени около граничните пунктове "Лесово" и "Капитан Андреево".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Страната под блокада от митинги и протести | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди