изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:58 EEST
ПРОТЕСТИТЕ ОТКАЗАХА ГЕРБ ДА ВДИГА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ    
Общество

Предложението за увеличаване на пенсионната възраст с една година от 2012 г. ще бъде изтеглено от комисия днес и заедно със синдикатите ще бъде търсено решение. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов след среща на ръководството на групата и представители на синдикатите, предаде „Фокус”. За 18 часа е насрочена нова среща между двете страни. Законът, с който трябваше да се увеличи пенсионната възраст от 2012 г., днес няма да бъде гласуван от бюджетната комисия, уточни президентът на КНСБ Пламен Димитров.



Предложението за вдигане на пенсионната възраст от следващата година беше внесено между първо и второ четене на проектобюджета на ДОО за 2012 г. от депутати на управляващата партия в края на миналата седмица. То включва промяна в Кодекса за социално осигуряване, засягащ частта за пенсиониране.

На срещата по-късно днес трябва да започнем конкретни разговори по нашите предложения – как да бъдат докарани допълнителни пари в системата и как тя да бъде балансирана, така че да не отнемаме правата на хората и пак да имаме достойни пенсии, коментира Димитров.

Той беше категоричен, че, ако не бъдат намерени решения, протестите ще продължат. Няма да допуснем увеличението на възрастта за пенсиониране от догодина по никакъв начин, няма да допуснем пазарлък, но има разумни предложения от работодателите, които трябва да бъдат чути, отбеляза Димитров, цитиран от БТА.

Валентин Николов се обърна към протестиращите на митинга пред Народното събрание: "Ние сме вашите партньори, не тръгваме срещу вас. Всичко, което правим заедно с вас, е за бъдещето на България. Казах на представители ви, че днес съм уплашен, но не от стачките и от това, което се случва в държавата, а от това, което става в Европа", допълни Николов.
Той декларира волята на управляващите да се търси вариант за общо решение, дори ако трябва да се работи цяла нощ.

Лидерите на двата синдиката призоваха протестиращите да се разотидат, докато стане ясен резултатът от предстоящите довечера преговори. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ПРОТЕСТИТЕ ОТКАЗАХА ГЕРБ ДА ВДИГА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди