изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:12 EEST
КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИ ПРОЯВИ ПОДГОТВЯ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ    
НовиниПразничните прояви в Тервел ще започнат на 1 декември, съобщиха от кметството. От 17 часа най-малките участници от всички школи за изкуства и спорт в града ще запалят светлините на коледната елха и празничната украса, която по традиция се поставя пред сградата на общината. На 16 декември от 10 часа в кафето на кметството за децата от ЦДГ се подготвя празник „Коледно вълшебство“.

По забавен и атрактивен начин малчуганите ще осъществят първата си среща с Дядо Коледа, който ще донесе големия чувал с подаръци за всяко детско заведение. На същата дата по-големите каки и батковци могат да се забавляват по време на Коледен зодиак.

Община Тервел покани училищата, детските градини и школите за извънкласни дейности при читалищата и общинския детски комплекс да участват в изложба „Коледа и Рождество“, в която да се покажат творби на приложното и изобразителните изкуства, свързани с изобразяването на Рождеството на Младенеца или символите на празничната атмосфера на Коледните празници. Творбите, които носят посланието на християнството, закодирани в Рождество, ще бъдат изложени в новия църковен храм на 19 декември от 15 часа и ще престоят там до края на коледните празници. Творбите, които изобразяват „светския“ аспект на Коледа – подаръци, бляскави украси, картички и др., ще бъдат изложени в сградата на общинска администрация отново на същата дата от 16 часа. Всички експонати могат да се закупуват от гражданите, като средствата ще бъдат дарени за лечението на Натанаил Станимиров.

Още една изложба ще зарадва любителите на традициите в Тервел. На 20 декември от 17.30 часа във фоайето пред залата на читалището Клубът за автентичен фолклор с ръководители Росица Стратиева и Стойка Жекова ще ни представи в ретроспекция отбелязването на зимните празници в тервелско през годините.

На 20 декември от 18 часа в залата на читалището своята „Коледна магия“ ще ни поднесат момичетата от Балет „Каприз“ при Общински детски комплекс „Малкият принц“. 18.30 е началния час на Коледния концерт на ДФТА „Калинка Вълчева“, танцово-певческата група „Добруджанска огърлица“ и школа за народно пеене „Добруджански славейчета“ при народно читалище „Димитър Дончев-Доктора“, който ще се проведе на 22 декември в залата на читалището. На 24 декември от 17.30 часа в новият църковен храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“ ще се състои Коледен благослов на коледарските групи, които ще обхождат домовете на тервелчани.

На 1 януари 2012 г. от 0.30 часа кметът на Община Тервел Живко Георгиев кани всички граждани да споделят заедно началото на Новата година с чаша вино, ярки фойерверки и празнично хоро. НДТ

 


Сходни връзки

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИ ПРОЯВИ ПОДГОТВЯ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди