изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:03 EEST
РАСТЕ БЕЗРАБОТИЦАТА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Икономика

Равнището на безработица в Добричка област през октомври се увеличава спрямо предходния месец и е 11.1 процента при 10.0 на сто за септември. Това съобщи на пресконференция директорът на дирекция "Бюро по труда" в Добрич Васил Сивков. Регистрираните безработни в бюрата по труда от областта през октомври са 8 826, с 843 повече в сравнение със септември. Спрямо същия период на м. г. те са 540 по-малко.



През октомври в схемите по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са включени нови 25 безработни и заети  от Добричка област, а от началото на реализация на схемите – 2 148 души.

През месеца в бюрата по труда от Добричка област са заявени 675 работни места, от които 257 в реалната икономика. Работа са започнали 675 безработни, като 320 от тях на първичен пазар на труда. През октомври в Добричка област са разкрити 264 нови работни места в аварийни дейности по национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”.

Към 29 ноември в-ДБТ Добрич, има 206 актуални работни места. За висшисти те са 18 - 16 са за лекари, а другите - за машинен инженер и главен счетоводител. За лица със средно специално и полувисше образование, ДБТ разполага с 25 свободни работни места – водопроводчици, електромонтьори технолози в шевното производство, помпиери и др. При работническите професии има 134 свободни позиции, от които 102 са за шевното и обувно производство. Търсят се още фаянсаджии, работник шпакловки, шофьори, работник автомивка, готвачи, сервитьори и др.

По схема „Развитие" от началото на изпълнението й в заетост са устроени 514 души. Като детегледачи по схема „Отново на работа" през октомври са работили 13 души. По схема „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж” от началото на реализация на тази схема са наети 43 младежи. НДТ

 


Сходни връзки

РАСТЕ БЕЗРАБОТИЦАТА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди