изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:45 EEST
Партиец на ГЕРБ мачка правителството с БДЖ    
ПолитикаЧлен на ГЕРБ, издигнат на ръководни позиции, реално клати със спрените локомотиви на БДЖ правителството на Бойко Борисов. За този абсурд алармираха членове на новия Столичен общински съвет. Според тях става дума за Екатерина Йорданова, която втори мандат участва в софийския парламент като член на ГЕРБ, пише столичен седмичник.


Тя е член на постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма. Паралелно с това напористата дама е и шеф на транспортния синдикат към КНСБ и води протестите на железничарите.

„Стачката е последното оръжие в ръцете на синдикатите, но тъй като до този момент по никакъв начин ръководството на БДЖ не е демонстрирало разбиране, се налага подобна стъпка да бъде предприета. Ние дадохме препоръки, но никой от ръководстовото не си направи труда да прочете предложенията ни. Очевидно новото ръководство иска да направи реформата само, но да знае, че без синдикатите няма да успее”, предупреди официално управляващите Йорданова. Шефът на червените общински съветници Жельо Бойчев е изумен от това преплитане на интереси. „Въпрос на морал е синдикатите да държат хора като Йорданова на лидерски постове”, категоричен е той.

Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев пък припомни, че това не е първият скандал, в който се забърква герберката. При предишния общински съвет пак в конфликт на интереси тя инициирала купуването на метални бараки и 8 декара в Ахтопол за 800 хил. лв., предназначени за почивка на служители от електротранспорта.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който предупреди, че ако го плашат с протести, ще си даде оставката, за да дойдат Станишев и Доган, не се притесни от скандала. Той е категоричен, че ситуацията с двойствената роля на Йорданова не го притеснява. „Няма конфликт на интереси, синдикатите не са частна фирма. Този случай е показателен, че нашата партия е демократична и опровергава обвиненията, че съм едноличен лидер”, казва Бойко Борисов пред изданието.  Опозицията на ГЕРБ в Общинския съвет обаче не изключва и възможността за двойна игра от страна на управляващите, а Йорданова да е своеобразен Троянски кон при железничарите. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Партиец на ГЕРБ мачка правителството с БДЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди