изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:40 EEST
Хиляди трактори и комбайни тръгнаха към София    
Земеделие

Трактори и комбайни от страната тръгват към София, реши Националният протестен комитет на земеделските производители. Очаква утре сутрин в столицата да пристигнат около 3000 машини, каза председателят на земеделците в Сливен Петър Байчев. Към София се насочват тежки машини от Петолъчката край Сливен, Плевен и Враца. Половината от тракторите, които в момента са на ГКПП "Капитан Андреево", също поемат към София, предаде БНР.



Уведомление за протеста на земеделците е подадено още миналата седмица в Столичната община.
"Маршрутът, който ни се предлага от Столична община за протестната манифестация не ни удовлетворява. На управляващите им е ясно какъв маршрут искаме и самият премиер го бе предложил, когато беше кмет на София", се посочва в изявление на Националния инициативен комитет за протестите.

През декември 2008 г. зърнопроизводителите блокираха движението в София, като пристигнаха с трактори и коли на площад "Ал. Батенберг" и пред Министерския съвет. Тогава бе подписано споразумение между протестиращите и земеделското министерство за 150 млн. лв. за национални доплащания за 2009 г.

Въпреки извиненията на правителството вчера за неспазените финансови ангажименти и обещанието за данъчни отстъпки, в района на граничния пункт "Капитан Андреево" останаха 330 селскостопански машини, които блокираха границата в 11 ч. и се заканиха, че ще я вдигнат в 15 ч. 

Земеделците блокираха с 150 трактора за половин час по обед пътен възел Петолъчката, предаде „Фокус”.
Протестиращите поискаха оставките на финансовия и земеделски министър и не желаят да свалят правителството.
80 машини тръгват към София, за да продължат протеста там. Очаква се до сутринта машините да са в столицата.
Протестиращите обявиха, че повече няма да затварят кръстовището и ГКПП "Лесово".

Зърнопроизводители от Добричка област потеглиха към ГКПП "Дуранкулак" и Йовково. Намерението им е да блокират движението през българо-румънската граница за един час.

Фермерите блокираха Дунав мост по обяд повече от поливан час - движеха се плавно в кръговото така, че да не минат по моста коли.

Блокадата на главния път Е-79 също ще продължи. Фермерите възнамеряват да затворят движението между София и областите Враца, Видин и Монтана. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Хиляди трактори и комбайни тръгнаха към София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди