изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:50 EEST
ФОТОИЗЛОЖБА "ПЪТУВАНЕ С ПТИЦИТЕ" ПРЕДСТАВЯ ГАЛЕРИЯТА    
Култура

Уникална фотоизложба, наречена "Пътуване с птиците", се открива на 2 декември от 17 часа в Художествената галерия в Добрич. Експозицията включва 18 голямо форматни фотоси на птици от България от 8 автора - Ивайло Зафиров, Борислав Борисов, Николай Стайков, Добромир Терзиев, Светослав Спасов, Чавдар Гечев, Димитър Градинаров и Иво Данчев.



Експозицията е селектирана след провеждането на фото конкурс за най-добра снимка на тема "Пътуване с птиците". Освен естетическата наслада от уловените моменти, изложбата има и образователен характер, тъй като към всеки фотос има кратка анотация и любопитни факти за птиците..

Организатори на изложбата "Пътуване с птиците" са Българското дружество за защита на птиците в партньорство с Художествената галерия. Медиен партньор на събитието е Дарик радио-Добрич.

Като част от програмата за отбелязване на Международната година на биологичното разнообразие през 2010 г., изложбата продължава да представя уникалното разнообразие на птици в България, като поставя акцент върху значението на опазването на птиците и техните местообитания. Изложбата е чудесен повод за избор на коледен подарък - всички фотоси могат да бъдат закупени, като средствата ще бъдат използвани за дейности за опазването на българската природа. НДТ

 

Снимка: Борислав Борисов

 


Сходни връзки

ФОТОИЗЛОЖБА "ПЪТУВАНЕ С ПТИЦИТЕ" ПРЕДСТАВЯ ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди