изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:26 EEST
ПРЕДСТАВИХА КАМПАНИЯТА ЗА АЛЕКС В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДОБРОВОЛЧЕСКИ ТУР    
Европейски съюз

Благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" бе представена на Европейския доброволчески тур, който се проведе от 24 до 26 ноември в НДК в София. Участници от Добричка област в инициативите чрез Европа Директно Добрич бяха Галина Николова - доброволец на сдружение "Ръка за таланта", което реализира кампанията, и Явор Алексиев -  координатор "Проекти" на офиса на Европа Директно в Каварна.



Презентацията на кампанията за 5-годишната Александра Маркова, която предизвика голям интерес сред присъстващите, бе направена от Галина Николова през втория ден - 25 декември. Тя разказа за благотворителните инициативи, за набраните средства, за звездите и обикновените хора, които са протегнали ръка на Алекс, за това с какво е уникална кампанията. Споделих, че на практика чрез кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" звездите станаха доброволци, разказа за НДТ Николова.

България беше 26-тата държава на картата на Тура, който се провежда във всяка държава-членка на Европейския съюз, съобщиха от Европа Директно Добрич. Домакин на тридневното събитие бе Националният координиращ орган на Европейската година на доброволчеството в България - Министерството на културата, а съорганизатори освен Представителството на Европейската комисия Министерство на образованието, младежта и науката и Министерството на труда и социалната политика. По време на тура се представиха резултатите от дейностите и кампаниите на различни доброволчески организации през 2011 г. Турнето даде възможност на доброволци и организации, работещи с доброволци, да разкажат за постиженията си, да направят демонстрации на живо, да се срещнат и да повишат осведомеността на посетителите относно доброволчеството.

Комисар Кристалина Георгиева направи презентация за политиката на ЕС за хуманитарна помощ и реакция при кризи и участва в среща-дискусия с европейските информационни мрежи и доброволците в комуникационните им дейности. Тя връчи сертификати на младежите от Team Europe Junior /младежки Екип Европа/, които активно участват в комуникационната дейност на Представителството на Европейската комисия в България." НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА КАМПАНИЯТА ЗА АЛЕКС В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДОБРОВОЛЧЕСКИ ТУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди