изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:53 EEST
Окръжен съд – Добрич, не уважи искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама младежи    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди определението на Районен съд – Добрич, с което оставя без разглеждане искане на Районната прокуратура за задържане под стража на 24-годишната Жени Н. Ив. и 23-годишния Сезгин М. Ал. от Добрич като процесуално недопустимо.

Районна прокуратура – Добрич, е наложила на Жени Ив. мярка за неотклонение подписка по досъдебно производство, образувано на 24.08.2011 г. за държане на наркотични вещества. По същото досъдебно производство Районна прокуратура – Добрич, е взела спрямо Сезгин Ал. мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 200 лв. Младежът е внесъл парите.

На 07.10.2011 г. двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че в периода 17.09.2011 г. – 26.09.2011 г. в гр. Добрич чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, са отнели 120 лв., плазмен телевизор „Филипс” и парфюми.

Жени Ив. е разследвана и за кражба на две карти памет от 2 GB и 4 GB от магазин в центъра на гр. Добрич.

Делата за държане на наркотични вещества и за кражба срещу двамата били обединени и на 24.11.2011 г. Районна прокуратура отново ги привлякла като обвиняеми. Държавното обвинение е преценило, че диспозитивът на новото обвинение е по-тежък, защото включва две отделни престъпления и е внесло в Районния съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата.

Първоинстанционният съд е оставил искането без уважение, а Районна  прокуратура обжалва този акт пред въззивната съдебна инстанция.

Окръжна прокуратура – Добрич, подкрепи протеста с аргумент, че младежите може да извършат по-тежко деяние.

Днес защитниците на двамата младежи представиха доказателства, че подзащитните им се лекуват по метадонова програма и поискаха да бъде отхвърлен протестът на държавното обвинение. Според тях искането е недопустимо, тъй като Наказателно-процесуалният кодекс предвижда възможност за изменение на мярката за неотклонение, само ако тя бъде нарушена. След първоначално взетите мерки, Жени Ив. и Сезгин Ал. не са извършили друго престъпление. Същевременно прокуратурата е направила искане за взамане на мярка за неотклонение, а не за изменение на наложените такива.

След като се запозна с представените доказателства и становищата на страните, тричленният въззивен състав на Окръжен съд – Добрич, потвърди определението на Районен съд – Добрич.

 Жени Ив. учи за висше образование, не е омъжена, не е осъждана.

Сезгин Ал. има средно образование, не е семеен, не работи, осъждан е.

02.12.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, не уважи искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама младежи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди