изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:34 EEST
ЗЕЛЕНИЯТ ЦЕНТЪР В ШАБЛА БЕ ДОМАКИН НА ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА    
ТуризъмЗеленият образователен център в Шабла посрещна гости, участници в българо-румънска кръгла маса, организирана в рамките на проекта  „ТРАНС-ТУР-НЕТ: Създаване и маркетинг на пилотни трансгранични туристически продукти в Добруджа”, информират от общината в морския град. Гостите са разгледали Зеления център, а ръководителят му Даниела Тодорова ги е запознала с услугите, които той предлага.

Участниците в кръглата маса са проявили особен интерес към представените от домакините мултимедийни презентации за природното и културно-историческото наследство на Добруджа. Институциите, изпълняващи проекта, се надяват партньорството им със Зеления център в Шабла да бъде ползотворно и устойчиво.
Проектът ТРАНС-ТУР-НЕТ се управлява от Висше училище „Международен колеж” в Добрич и се изпълнява съвместно с Регионалния исторически музей – Добрич и 3 румънски организации-партньори от Констанца: Търговско-промишлената палата, Университетът „Овидиус” и Гимназия „Овидиус”. Той цели да развие туризма в трансграничната част на Добруджа като идентифицира и привлече вниманието към най-атрактивните туристически обекти в региона. Избрани и подробно изследвани от български и румънски експерти са 50-те най-интересни забележителности в Добруджа – 25 в област Констанца и 25 в областите Добрич и Силистра.
Избраните 50 обекта са включени в 5 туристически маршрута, отразяващи различни характеристики на региона. В културно-историческия маршрут участват 12 забележителности от двете страни на границата – музеи, археологически комплекси и значими археологически и религиозни обекти. В природно-екологичния маршрут са набелязани 10 подходящи за еко туризъм места. Гастрономическият маршрут предлага на любителите на кулинарното изкуство да посетят 10-те най-интересни ресторанта в трансграничната част на Добруджа. Фестивалният маршрут препоръчва 10 добруджански фестивала, някои от които представят уникалната култура и традиции на местните общности, а други са предназначени за любителите на различните видове музика и тези, които се интересуват от младежките субкултури. НДТ

 


Сходни връзки

ЗЕЛЕНИЯТ ЦЕНТЪР В ШАБЛА БЕ ДОМАКИН НА ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди