изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:01 EEST
Борисов: Липсата на свободата на словото е заради малодушието на журналистите    
Политика Липсата на свобода на словото е заради малодушието на журналистите. Това заяви премиерът в ефира на радио К2, където беше гост по случай третата годишнина на медията. Попитан за свободата на словото в България премиерът каза:„Аз ефективни мерки в медиите не мога да предприема”. 

Журналистът Илияна Беновска попита Борисов какво трябва да прави работника, когато работодателят му каже, че няма да му плаща, ако не напише или не отрази, това, което собственикът иска. Бойко Борисов отговори, че работникът може да напусне.

При този отговор Беновска предизвика премиера и го запита какво да прави после журналистът, да отиде при Бойко Борисов и да му каже: „Бойко, уволниха ме, назначи ме на работа, аз съм много кадърен журналист”? Борисов отвърна, че вината за липсата на свобода на словото е в малодушието на журналистите, които се съгласяват да пишат гадости за пари. Премиерът предложи журналистите, които са недоволни, да напуснат медиите, да си направят сдружение и да си изтеглят кредит, като си заложат апартаментите, за да си направят нова медия.

„И другите медии да си вземат кредит от Корпоративна търговска банка”, предложи още министър-председателят и допълни, че едва ли има банка, която да откаже кредит на К2, нищо, че К2 не притежава нищо ценно, освен акъл в главата, който да заложи", коментира премиерът, цитиран от "Труд".

„Аз в случая като демократ, считам, че самите журналисти трябва да си отрегулират нещата. Върху свободата на словото не посяга властта, а собствениците. Не мога да кажа дори какво мисля, защото ще се приеме като намеса в дейността на някоя медия”, сподели още министър-председателят.

 "В
ие самите - журналисти, собственици, издатели, медийните хора - направете си един конгрес, направете си една кръгла маса, изговорете си ги всичките тези работи и ще видите, че в един момент нещата вие ще си ги отрегулирате. Направете си, ако искате, друг орган - не СЕМ, който това, за което ми казвате, да го регулира. Не искайте от нас ние да го правим силово. Не е правилно, посочи Борисов. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Борисов: Липсата на свободата на словото е заради малодушието на журналистите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди