изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:36 EET
Варненци протестираха срещу шистовия газ    
Екология В морската столица се проведе поредният протест - шествие срещу проучванията и добива на шистов газ в България, предаде БГНЕС.  Целите на протестиращите са: Мораториум на технологията хидравлично разбиване, последван от промени в законодателството, които забраняват вкарване на вода или други субстанции с химични съединения, вредни за здравето, под налягане по голямо от 20 атмосфери под земята при проучване или добив, с цел извличане на нефт и газ.



Протестиращите носеха плакати, на които пише: "За чиста България без проучвания и добив на шистов газ", "Не на шистовия газ", "При хидрофракинга за шистов газ се използват хиляди тонове вода", "Стоп на шистовия газ", "България – чиста вода, чиста земя".

Малко момиче носеше суитчър с надпис: "Отворете си очите за лъжите". Една от участничките сподели, че са дошли на протеста, защото искат България да е чиста най-вече. "Искаме да запазим чиста водата, земята. Противопоставяме се на това някой отвън да управлява нашите така наречени управляващи и да прокарват геноцид над българския народ чрез отравяне на водата, защото това си е геноцид". Друга участничка заяви, че дейности, свързани с ОВОС и екологична оценка подлежат на регулация на българското законодателство. "Ние сме се събрали тук, за да изразим отново гражданската си позиция. Не искаме България да се превърне във втори Еквадор, не искаме проблемите, които имат американците в находищата".

Протестното шествие премина под възгласите на протестиращите, които скандираха: "Не на шистовия газ и никога у нас".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Варненци протестираха срещу шистовия газ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди