изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
Премиерът поиска отмяна на вота за футболист №1    
Новини

Премиерът Бойко Борисов предложи на организаторите на анкетата „Футболист на годината“ да обявят тазгодишното гласуване за „нулево“ или призът „футболист на годината“ да бъде връчен на избрания за „най-добър млад футболист“.
Той е изпратил специално писмо до спортните журналисти и футболните фенове, след като стана ясно, че е първи в списъка от 20 номинирани за наградата “Футболист на годината“ за 2011 г., получавайки 44% от вота на феновете.



Картотекираният във Витоша (Бистрица) Борисов завърши с 3501 гласа, като остави след себе си нападателя на Манчестър Юнайтед и седемкратен победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа (24%). Трети е футболистът на петодивизионния Шипка (Драгор) Васил Лукаев с 430 гласа (5%).

В писмото си премиерът благодари за номинацията да участва в престижната анкета, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ, цитирани от "Фокус".
„За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза „Футболист на годината“, е протестен вот. Този вот е сигнал, не че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле”, пише Борисов.
По думите му в продължение на месец е следил коментарите по темата и със съжаление е установил, че "навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика".

Според Бойко Борисов това е подменило смисъла на анкетата, а "аз съм убеден, че българските фенове нямат интерес от такъв дебат, а българският спорт не печели”.

„Никога не съм крил своето пристрастие специално към футбола - и като зрител, и като запалянко. Ще продължа активно и да търся спонсори за българските футболни отбори и да поставям спорта, като един от приоритетите на държавата. На последно място – като човек, който е бил треньор на националния отбор по карате, мога да направя разлика между професионалната и аматьорската игра в спорта. Българският футбол и спорт бяха изправени пред сериозни изпитания – недостиг на средства, отлив на спонсори”, пише още в писмото си Борисов.

Церемонията по награждаването на "Футболист на годината" ще се състои на 23 декември в зала “3“ на комплекс “Царско село“ в София. Определянето на класацията зависи изцяло и единствено от журналистите, които от днес започват да гласуват, а феновете само номинираха футболистите. Получените до тук гласове не се взимат предвид. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Премиерът поиска отмяна на вота за футболист №1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди