изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:45 EEST
ДВАМА НАРКОМАHИ-КРАДЦИ ОТЪРВАХА РЕШЕТКИТЕ    
Ред и сигурност

Окръжният съд в Добрич не уважи искането на прокуратурата за задържане под стража на двама младежи, обвинени за кражба, съобщиха от пресцентъра на съда. Магистратите са потвърдили определението на Районния съд, с което оставя без разглеждане искането на Районната прокуратура за задържане под стража на 24-годишната Жени Н. Ив. и 23-годишния Сезгин М. Ал. от Добрич като процесуално недопустимо.



Прокуратурата е определила за Жени, която е студентка, мярка за неотклонение подписка. Момичето е обвинено за държане на наркотични вещества. По същото досъдебно производство прокуратурата е наложила на Сезгин парична гаранция от 200 лв., като младежът е внесъл парите.

На 7 октомври двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за кражба от частен имот, като след разрушаване на здраво направена преграда са задигнали 120 лв., плазмен телевизор „Филипс” и парфюми.

Жени Ив. е разследвана и за кражба на две карти памет от 2 GB и 4 GB от магазин в центъра на гр. Добрич.

Делата за държане на наркотични вещества и за кражба срещу двамата били обединени и на 24.11.2011 г. Районна прокуратура отново ги привлякла като обвиняеми. Преценила е, че новото обвинение е по-тежко, защото включва две отделни престъпления. Затова е внесла в Районния съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата.

Районният съд е оставил искането без уважение, а Районната  прокуратура е обжалвала този акт, като е подкрепена и от Окръжна прокуратура – Добрич.

Пред окръжните магистрати защитниците на двамата младежи са представили доказателства, че обвиняемите се лекуват по метадонова програма и са поискали да бъде отхвърлен протестът на държавното обвинение. След първоначално взетите мерки, Жени Ив. и Сезгин Ал. не са извършили друго престъпление. Същевременно прокуратурата е направила искане за вземане на мярка за неотклонение, а не за изменение на наложените такива.

След като се е запознал с представените доказателства и становищата на страните, тричленният въззивен състав на Окръжния съд е потвърдил определението на Районния съд. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДВАМА НАРКОМАHИ-КРАДЦИ ОТЪРВАХА РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди