изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:35 EET
ПАРАД НА ЗДРАВЕТО В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ" В ТЕРВЕЛ    
Общество „Парад на здравето„ е традиционен  празник, който се провежда ежегодно в ЦДГ "Здравец" в Тервел. Преди няколко години педагогическият персонал взе решение децата да се запознаят по по-опростен, увлекателен и нетрадиционен начин  с промените, които настъпват в социалния и природния свят.  Задачите, които си поставиха, се обединяваха с основната цел и мисия на ЦДГ ”Здравец”. 

 

А тя е „Интеграция и социализация на децата-роми в обществото и овладяване на говорим български език”. Така се роди идеята за „Парад на здравето”. През изминалите три години темите бяха: здравословен начин на хранене, витамините и ползата на плодовете и зеленчуците, домашен любимец - какви грешки могат да се допуснат при отглеждането му. Научиха се да помагат на другарче при беда в импровизиран спешен кабинет.

 

 PN 133-11  PN 134-11

 

Тази година темата бе „ За чиста земя и планета”.    Празникът започна и завърши под звуците на химна на Добруджа „О, Добруджански край”, а образователната презентация в началото течеше на фона на „Хубава си, моя горо”. Под формата на игри, танци, стихчета, мюзикъл малчуганите показаха завидни за възрастта си знания за природата, благотворното въздействие върху техния живот. Мажоретният състав при детската градина танцува с пампони от отпадъчни материали, горската бригада почисти „гората” от листа, клони. С помощта на родителите от „Училище за родители”, която е друга иновационна форма в детската градина, се изработиха невероятни сувенири изцяло от пластмасови шишета, вестници, найлонови торбички, стари дискове и други.

Средствата, които бяха събрани, ще бъдат използвани за отбелязване Международния  ден на доброволеца. Гости на тържеството бяха колеги от ЦДГ ”Слънчице” в. Добрич с директор Пенка Миланова, родители, колеги от други детски градини, представители на община Тервел. НДТ

 


Сходни връзки

ПАРАД НА ЗДРАВЕТО В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ" В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.56 секунди