изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-28 @ 12:38 EEST
СЪДЪТ ПРИЕ ЕКСПЕРТИЗИ ПО ДЕЛО ЗА ЗЕМЯТА В КУРОРТА РУСАЛКА    
Ред и сигурностДве експертизи по съдебния спор за собствеността на земята в курорта Русалка разгледа и прие на вчерашното си заседание състав на Окръжния съд в Добрич.Със съдебно-техническата експертиза се установява местоположението и предназначението на имота, както и фактът, че той граничи с резервата Калиакра. Вещо лице е дало становище по съдебно-графическата експертиза относно истинността на подписите в две фактури за плащане на наем за земя от Държавния поземлен фонд.

 

            Изслушването на съдебно-счетоводната експертиза ще се състои на следващото заседание по делото през януари. Тогава ще бъде разгледано и искането на държавата за приемане на преписка, изпратена от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, по преобразуването и приватизацията на ВС „Русалка”.

На вчерашното заседание Окръжният съд прие представени от държавата, която е ищец по делото, доказателства по него и даде възможност да получи и представи препис от дело на Административен съд – Добрич, образувано по жалба на „ПАРРУС” ЕООД срещу отказ на Службата по кадастър за изменение на Кадастрална карта.

            Пресцентърът на Окръжния съд припомня, че гражданското дело е образувано по иск на министъра на Земеделието и храните като представляващ държавата, против „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД. Ищецът, претендира за право на собственост върху поземлен имот в землището на с. Свети Никола, община Каварна с площ 182 570 кв. м с предназначение на земя от Държавен горски фонд. Ответниците оспорват претендираното право. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПРИЕ ЕКСПЕРТИЗИ ПО ДЕЛО ЗА ЗЕМЯТА В КУРОРТА РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди