изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:22 EEST
Кръв и сълзи в Шампионската Лига на 6 и 7 декември    
СпортЮнайтед, Сити, Челси, Борусия, Леверкузен, Порто и Аякс застрашени от преждевременно напускане на най-престижния клубен турнир. Коментар – прогноза на Борис Касиков



Повече от интересни и бих казал кървави сблъсъци ни очакват в последния кръг на груповата фаза в Шампионска Лига 2011/2012.

С поглед към всички срещи и като вземем пред вид временното класиране, ще се опитам да дам своята прогноза за предстоящите на 6 и 7 декември финални мачове от този етап на турнира.
На 6 декември срещите са:

Група Е
Челси – Валенсия
Определено един от най-епичните сблъсъци ще бъде в Лондон. Традиционно добрата представа от играта на сините е поразклатена в следствие на двете поредни загуби на собствен терен (във Висшата Лига и Карлинг Къп) от Ливърпул. Този факт навежда на мисълта, че Станфорд Бридж съвсем не е непревземаема крепост. Със сигурност и двата отбора ще търсят победата, особено като се вземе под внимание факта, че съперниците имат еднакъв брой точки – по 8. Челси е длъжен да продължи в Лигата, а Валенсия има всички качества да накаже съперника.
Прогноза:  Успех "с клизма" на Челси. (3:2)

Генк - Байерн Леверкузен
Немците имат само точка преднина на върха в класирането в групата, така че победата срещу непретенциозния съперник от Генк изглежда задължителна. Изненадите са малко вероятни, но нека все пак не забравяме, че белгийците са домакини и може и да се опитат да сътворят някое равенство. Все пак вярвам, че аспирините ще завършат на първа позиция в групата.
Прогноза: Убедителен успех за Леверкузен. (1:4)

Група F
Олимпиакос – Арсенал
Отборът на Арсен Венгер е сигурен на първото място в групата (с актив от 11 т.)още преди този последен кръг от груповата фаза. В мач без значение за англичаните, можем да очакваме и равенство, а защо не и победа на Олимпиакос?
Прогноза: Равен (1:1)

Дортмунд – Марсилия
Ако Олимпиакос наистина направи равен на Арсенал, а Борусия вземе задължителна победа срещу Олимпик Марсилия, в групата ще стане крайно интересно, тъй като 3 отбора ще имат еднакъв брой точки – по 7! Естествено французите едва ли споделят моето мнение. 
Прогноза: Победа за Дортмунд (3:1)

Група G
Порто – Зенит
Двукратните носители на Купата ще търсят задължителна домакинска победа срещу коравия тим на Зенит . Въпреки това, руснаците ще се пробват да спечелят на Ещадио до Драгао. За отбора от Санкт Петербург е достатъчен и равния резултат, тъй като по този начин ще си гарантират второто място.
Прогноза: Равенство (2:2)

Апоел  – Шахтьор
Кипърците вече гръмнаха шампанското, след като са сигурни участници в елиминационната фаза на турнира с натрупания до момента актив от 9 точки. Каквото и да се случи в последните две срещи от групата, Апоел продължава напред. Все пак сме длъжни да очакваме, че домакините ще търсят победата, която да им осигури първото място и евентуален по-преодолим съперник в следващия етап на Лигата.
Прогноза: Победа за Апоел (2:0)

Група H
Барселона – БАТЕ Борисов
Барселона са сигурен победител в групата с актив от 13 точки. Въпреки това, едва ли можем да очакваме да легнат на Бате Борисов на собствения си Камп Ноу.
Прогноза: Победа за Барса (5:0)

Виктория Пилзен – Милан
В мач без значение, допускам че Милан може да излезе с резервите срещу чехите.
Прогноза: Равенство (1:1)

Стигаме и до мачовете на 7.12:

Група A
Манчестър Сити – Байерн Мюнхен
Въпреки че Байерн Мюнхен са сигурни на първото място в класирането с 13 т., не ми се вярва да се дадат лесно на гражданите. Те от своя страна ще търсят задължителна победа и определено могат да я постигнат, благодарение на мулти-милионната си селекция. Мача ще бъде повече от интересен.
Прогноза: Победа с мъка на домакините (3:2)

Виляреал – Наполи
Чудесно представящите се до момента италианци са напълно наясно, че трябва да победят в Испания, ако искат да са спокойни за второто място в групата. В момента те имат само точка преднина пред небесносините и със сигурност ще излязат за победа на Ел Мадригал. От своя страна Виляреал ще търси първи точки пред собствена публика.
Прогноза: Победа за гостите (1:3)

Група B
Лил - Трабзонспор
И тук цели три отбора имат шанс да продължат напред в Шампионската Лига. Все пак, едва ли можем да чакаме ЦСКА Москва да победи в Милано. Мача ще е кървав, но като че ли на турците им стигат почетните 6 точки.
Прогноза: Победа за домакините (3:1)

Интер – ЦСКА Москва
Италианците са сигурни на върха в групата. Московчани ще се хвърлят с всички сили в двубоя, защото ще се надяват на равенство в другата среща.
Прогноза: Победа за Интер (2:1)

Група C
Базел – Манчестър Юнайтед
Отбора на Сър Алекс Фергюсън вече допусна достатъчно грешки в Шампионската Лига. Следваща стъпка встрани би означавала скандално отпадане на отбора на Червените дяволи. Швейцарците измъкнаха мазно 3:3 на Олд Трафорд, но едва ли Руни и компания ще повторят втори път същата грешка. Все пак Базел ще атакуват, така че можем да очакваме няколко гола след контраатаки.
Прогноза: Победа за Юнайтед (1:4)

Бенфика – Оцеул
Португалците са наясно, че с тези 9 точки до момента са за никъде. Победата срещу иначе храбрите румънци изглежда задължителна на техния стадион Луш.
Прогноза: Категорична победа за домакините (3:0)

Група D
Динамо Загреб – Олимпик Лион
Гостите се нуждаят отчаяно от победа. Отчаяно, тъй като дори и 3-те точки могат да не им стигнат за да продължат напред в турнира.
Прогноза: Победа за Лион (1:3)

Аякс – Реал Мадрид
На отбора от Амстердам му е необходима само точка, за да е 100-процентов участник в елиминациите на Лигата. Остава въпросът – „Дали Жозе Моуриньо е в настроение за равенства, въпреки че вече е сигурен победител в групата?!”
Прогноза: (защо не?) Победа за Аякс (2-1)

Забележка от автора: Направените прогнози не гарантират успех на любителите на спортни залагания!

http://bgfootball.com

 


Сходни връзки

Кръв и сълзи в Шампионската Лига на 6 и 7 декември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди