изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:16 EEST
И министърът не спря стачката в БДЖ    
По светаЕфективната стачка в системата на българските железници продължава утре, съобщиха от пресцентъра на КНСБ, след проведената среща на министър Ивайло Московски и неговия екип с лидерите и стачните комитети на синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа" в НК "ЖИ" и БДЖ.

На срещата бе договорено утре с участието на главния секретар на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Иван Марков да започнат преговори в БДЖ и утре продължават преговорите в НК „ЖИ".

За Money.bg председателят на съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че преговорите утре ще се проведат в сградата на холдинга, а не в министерството на транспорта информационните технологии и съобщения. Ще се дискутират спорните членове от текстовете на Колективния трудов договор от 2009 г., който синдикатите настояват да бъде преподписан със почти същите параметри

Синдикатите ще ликвидират БДЖ, ако не спрат стачните действия. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски преди срещата, цитиран от Дарик радио.

На въпрос докъде е склонен да отстъпи или какво да предложи на синдикатите допълнително, за да спре стачката, Московски отговори: „Не можем да им предложим нищо допълнително, дружеството няма никаква финансова възможност да предлага каквото и да е допълнително. Предлагаме им да спасяваме компанията". Ако синдикатите продължават да настояват, ще ликвидират компанията, стана ясно от думите на министъра.

По рано станя ясно, че през миналата година от членски внос за синдикалните организация е събрано  772 000 лева Това е огромна сума в годишен размер, каза пред агенция Фокус Велик Занчев, директор дирекция „Финанси и администрация" в Холдинг БДЖ ЕАД.

„Искам да попитам синдикатите те дават ли отчет на работниците как ги разходват тези пари, има ли изобщо прозрачност при тях и за какви цели използват тези суми? При тази финансовата криза, която е в момента, близо 800 000 лева са много пари...", каза Занчев. http://money.bg

 


Сходни връзки

И министърът не спря стачката в БДЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди