изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:24 EEST
Окръжен съд – Добрич, разгледа искане на румънките власти за налагане на финансова санкция на добричлия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разгледа искане на Съд Липова 1 в Румъния за налагане на финансова санкция в размер на 2000 леи на 65-годишния Димитър Ст. Т. от Добрич. Той е бил осъден по наказателно дело за причинено транспортно произшествие. На 13.08.2008 г. около 21,40 ч. той е управлявал автобус, регистриран в България, с посока Дева-Арад, извършващ пътнически превози от Албена до Полша.

             В автобуса са пътували 27 полски ученици, на възраст между 17 и 21 години. В населеното място Бързава, област Арад, поради прекалено висока скорост Димитър Т. е загубил контрол върху автобуса, той е напуснал пътното платно и се е преобърнал в канавка. При пътно-транспортното произшествие 22 лица са претърпели увреждания и са получили медицинска помощ.

            Румънският съд е наложил на Димитър Т. наказание условно лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца при 3 години изпитателен срок. Той е осъден за заплати 2000 леи за разходите по делото. На 10.08.2011 г. съдия от Съд Липова 1 е изпратил по компетентност на Окръжен съд – Добрич, искане за събиране на финансовата санкция по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.

            Днес адвокатът на Димитър Т. представи пред Окръжен съд – Добрич, два банкови документа, удостоверяващи, че наложената на подзащитния му финансова санкция е била заплатена в деня на влизане в сила на присъдата – 19.05.2011 г. Защитникът посочи, че оригиналните банкови бордера са приложени по румънското дело. Той помоли съда да изиска от Съд Липова 1 информация, дали платежните нареждания за две плащания по дължимата сума се намират по делото и счита ли румънският съд санкцията за погасена.

            Окръжен съд – Добрич, разпореди да бъдат изпратени на Съд Липова 1 копия на платежните документи и да се изиска справка, дали те са приложени по наказателното дело. Окръжен съд – Добрич, даде срок те да бъдат получени до 15.12.2011  г.

            Делото е отложено за 19.12.2011 г.

           

 

 

07.12.2011 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разгледа искане на румънките власти за налагане на финансова санкция на добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди