изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:33 EEST
Окръжен съд – Добрич, даде на германските власти съгласие за провеждане на второ наказателно преследване срещу 33-годишен добрич    
Ред и сигурност   Окръжен съд – Добрич, даде съгласие за провеждане на допълнително наказателно преследване от прокуратурата в германския град Дрезден спрямо 33-годишния Севдалин Й. Й. от Добрич. На 21.11.2011 г. Районен съд – Дрезден, е издал срещу него Европейска заповед с искане той да бъде повторно предаден, за да му бъдат повдигнати нови обвинения за това, че е участвал в банда за фалшифициране на разплащателни карти и компютърна измама в 2 случая.

         Севдалин Й. излежава в момента в затвор в Дрезден присъда за обвиненията, за които бе предаден на германските власти по Европейска заповед за арест на Районен съд – Дрезден, от март тази година. На 20.05.2011 г. Окръжен съд – Добрич, допусна екстрадицията му, за да бъде разследвано неговото участие в три вида престъпления - измама, компютърни престъпления и подправка на платежни средства, извършени през март и май 2009 г. В Европейската заповед за арест бе посочено, че Йосифов и негов съучастник са се присъединили към действаща в международен мащаб банда, която се е обединила с цел фалшифициране и използване на разплащателни карти, за да си набавят значителен източник на доходи за по-дълго време и в определен размер. Двамата са поставили на два банкомата в гр. Дрезден манипулационно устройство, което е било подходящо да запаметява данните на разплащателните карти и зададения ПИН-код на лицата, които са използвали този банкомат за теглене на пари, за проверка на банковата сметка или за зареждане на карти на мобилни телефони. В първия случай манипулационното устройство е могло да запише данните на най-малко 93 разплащателни карти. Получените по този начин данни обвиняемият и неговият съучастник са искали да използват за неправомерната изработка на карти с магнитни ленти и с помощта на тези карти-дублети в чужбина да извършат неправомерни тегления на парични суми в брой от банкомати.

            С  настоящата Европейска заповед за арест германските власти търсят Севдалин Й. за разследване на допълнително разкрити деяния по двете  престъпления, извършени в периода 14.02.2009 г. до 06.04.2009 г. в Берлин. Като член на действаща в международен мащаб банда на отделно преследван гражданин на Република България, през февруари 2009 г. Севдалин Й. и неговият съучастник са отишли на Главна железопътна гара Берлин и са предали на другите лица 3 приставки, подходящи да запаметяват данните на разплащателните карти. Тези приставки били поставени на банкомати в Берлин. Манипулационните устройства са могли да запишат данните от много на брой разплащателни карти. Данните били използвани от другите преследвани лица за изработка на карти с магнитни ленти, с които други членове на бандата са изтеглили неправомерно от банкомати в Македония и в Босна и Херцеговина парични суми, равностойни на около 130 000 EUR, които били разпределяни между участниците в бандата.

            Севдалин Й. има средно образование, реабилитиран е, не е семеен.

            Наказателния кодекс на Федерална република Германия предвижда за тези деяния максимално наказание 15 години лишаване от свобода.

            Окръжен съд – Добрич, прецени, че искането за правна помощ отговаря на Закона за Европейската заповед за арест и екстрадицията и не съществуват основания за отказ за допускане на допълнително разследване срещу Севдалин Й.

            Решението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - гр. Варна.

 

07.12.2011 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд           

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, даде на германските власти съгласие за провеждане на второ наказателно преследване срещу 33-годишен добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди