изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:02 EEST
Ученици от Силистра спечелиха олимпиадата на Е.ОН България „За енер-гията 2011”    
Икономика Учениците от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” , град Силист-ра, извоюваха първото място на финала на олимпиадата на Е.ОН България „За енергията 2011”, който се проведе днес във Варна. В равностойна битка със сво-ите връстници от 4-ти клас участниците Александър Траянов, Жерар Енев и Ми-хаил Добрев успяха да се справят с всички задачи. На второ място завърши от-борът на СОУ „Петко Рачев Славейков”, град Трявна. Трети се класираха учени-ците на СОУ „Иван Момчилов” от град Елена. На почетното четвърто място за-вършиха децата от СОУ „Паисий Хилендарски”, град Сливо поле.

Всички участ-ници се представиха много добре и бяха наградени с впечатляващи награди: велосипеди за победителите, mp3 плейъри и фотоапарати за останалите отбо-ри.
Олимпиадата на Е.ОН България „За енергията 2011” стартира през ме-сец октомври. Проектът се организира изцяло с финансовата подкрепа на Е.ОН АГ, като следва прилагането на образователната инициатива „Енергия за деца-та”. Основната цел на проекта е да насочи вниманието на подрастващото поко-ление към отговорното и безопасно ползване на енергията, като даде възмож-ност на децата да проверят своите знания по атрактивен и забавен начин.
Над 400 ученици от повече от 130 училища на територията на четирите области – Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра участваха в първия кръг на олим-пиадата.  Най-добре подготвените участници достигнаха до втория етап от със-тезанието – областния кръг. В него участваха общо 25 отбора от четирите об-ласти.
 Компанията благодари на представителите на Регионалния инспекторат по образование и преподавателите в училищата за съдействието, което оказаха във връзка с провеждане на олимпиадата в посока създаване на едно отговорно по отношение на енергията поколение.

Допълнителна информация за „Енергия за децата”
Проектът „Енергия за децата” е част от глобалната програма на Е.ОН в международен мащаб „Е.ОН знание за енергията”. Основната цел на проекта е да повиши познанията на децата за енергията и нейното използ-ване по отговорен, разумен и безопасен начин. „Енергия за децата” включва четири модула: „Енергията у дома”, „Енергията в нашия град”, „Енергията в нашата страна”, „Енергията на света”. В края на миналата година компани-ята стартира пилотно в четири области - Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра с първия модул „Енергията у дома”, предназначен за деца в трети и четвърти клас. Общо 188 училища, които включват 12 000 ученици, премина-ха обучение по проекта в рамките на тези четири области. 
Тази година компанията продължава с обученията и в останалите пет области на територията, която обслужва - Варна, Добрич, Шумен, Тър-говище и Разград. Целта е „Енергия за децата” да обхване поетапно всички училища на територията на Североизточна България.

 


Сходни връзки

Ученици от Силистра спечелиха олимпиадата на Е.ОН България „За енер-гията 2011” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди