изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:51 EEST
НАП ЗАПОЧНА ПРОВЕРКИ НА ТЪРГОВЦИТЕ НА ЗЪРНО    
ЗемеделиеОт 1 декември инспектори от НАП Варна започнаха проверки на търговците на зърно, за да установят спазен ли е срокът за изграждане на дистанционна връзка с НАП, съобщиха от пресцентъра на териториалната дирекция. Варненските данъчни проверяват всички фискални устройства на търговците на зърно, които се използват за регистриране и отчитане на продажбите за всички извършвани от тях дейности.

Общо регистрираните търговци  на зърно от Варна са 176, като 95 от тях вече са проверени. По време на проверките инспекторите са установили двама търговци, които не са се съобразили със законовото изискване да свържат фискалните си устройства с приходната агенция, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение. При други от проверените се е установило, че са преустановили дейността си, но не са прекратили регистрацията си като търговци и съхранители на зърно.

От вчера мобилни екипи от дирекция "Контрол" при НАП Варна започнаха проверки на търговците със зърно на територията на цяла Североизточна България. Проверяват се 69 търговци в Добрич, 37 в Шумен, 14 в Разград, 32 в Силистра, 4 в Търговище и 44 в Русе, за които НАП Варна има данни, че не са изградили дистанционна връзка с НАП.

Тези от тях, които извършват търговия на зърно след края на ноември и фискалните им устройства нямат дистанционна връзка със сървърите на НАП, ще да бъдат глобени с до 10 000 лв. и едновременно с това обектите им може да бъдат  запечатани. НДТ

 


Сходни връзки

НАП ЗАПОЧНА ПРОВЕРКИ НА ТЪРГОВЦИТЕ НА ЗЪРНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди