изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:43 EET
СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ - ИЗЛОЖБА „ЦВЕТОВЕ” И СТИХОСБИРКА „СЪЗВУЧИЕ”    
КултураС много радост и вълнение авторките на съвместния проект изложбата „Цветове” и стихосбирката „Съзвучие”, се подготвят за срещата си с публиката в понеделник 12 декември от 18 часа в мебелен салон „Тедива”. За първи път ще бъдат представени стихове на авторките Иглика Бъчварова, Павлина Колева, Соня Митова. Оформлението на книгата и илюстрациите са дело на Велина Христова.

 По вълшебен начин са преплетени емоциите под формата на илюстрации и текст. Другият специален момент в този проект е, че това са майки и дъщери – в съзвучен духовен диалог.

 Изложбата е с творби на Велина Христова и е разположена в уютното пространство на мебелен салон „Тедива”, с нови цветни платна, вдъхновени от стиховете на Иглика, Павлина и Соня. Като специален момент в събитието е участието на мексиканския художник Хосе Аная, който приятелски подкрепя проекта, макар и по интернет. Той участва с предоставяне на шест свои авторски творби, по които са направени оригинални коледни картички  с текст на Иглика Бъчварова.

Средствата от продажба на картичките ще бъдат предоставени за благотворителната дейност на дамски клуб „Майчина грижа”. Участничките са съпричастни с каузата, като Велина Христова е член на клуба, а Павлина Колева е бивш стипендиант.

   Картичките, картините и стиховете са пропити с много любов и вдъхновение – подходящ коледен подарък, за близки на сърцето ви хора. НДТ

 


Сходни връзки

СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ - ИЗЛОЖБА „ЦВЕТОВЕ” И СТИХОСБИРКА „СЪЗВУЧИЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди