изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:01 EEST
НА ЛОВ В СЪСЕДНА РУМЪНИЯ    
Лов и риболовНай-голямата популация на европейска кафява мечка е в Румъния и лова на мечки в Карпатите остава незаличими спомени у всеки ловец посетил ловните обитания на този вид и ловувал на най-интелигентния и най-голям хищник в света. Румъния е страна с висока ловна култура и изключително разнообразие от дивеч – кафява европейска мечка, благороден елен, муфлон, диви свиня, сръндак, лопатар, рис, вълк и др.

Ловът се провежда от опитни професионални организатори. Едно от най-атрактивните ловувания в света е лова на кафява карпатска мечка. Популацията на мечки в Румъния е 8000 броя и ежегодно румънските организатори получават лиценз за отстрел на 5% или 400 броя. Лова на мечки се извършва по три начина.

 

 

PN 140-11 PN 141-11

 

ЛОВ НА МЕЧКИ ОТ ЧАКАЛО  – гарантиран успех за отстрел на мечка при три пълни ловни дни. Един месец преди лова се извършват наблюдения от професионалните егери, които съпровождайки ловеца, го консултират за качествата на трофея изразено в точки по CIC. В Румъния може да се отстреля мечка от 350 до 600 т. CIC. Големите мечки изискват де се ловува поне 4-5 дни, но за мечки от 450 до 550 т. CIC три ловни дни са достатъчни.

ЛОВ НА ГОНКИ НА МЕЧКИ – това е най-атрактивния лов не само в Румъния, но и по целия свят. Румъния е единствената страна, която провежда този лов под формата на тихи гонки с участието на 50 до 100 гоначи. Не е случайно, когато по време на гонката се появяват 5 до 10 мечки, като се е случвало да се видят 13-17 и повече мечки. Мечката е силен и мощен дивеч, който по време на гонката бяха със скорост до 60км/h. Ловците стрелци обикновено се разполага на ниски двуметрови чакала, рядко на терена, въпреки че нещастни случаи няма, всеки ловец има до себе си местен румънски професионален егер, който охранява и консултира стрелбата на ловеца. Лова се провежда в Карпатите на височина от 800-1000 до 1500 м. Изкачването до пусията е много атрактивно с откриващите се непрекъснато внушителни панорами. За ловци с по-слаба кондиция се осигуряват каруци с един или два чифта коне. Не са редки случаите по време на гонката един ловец да отстреля 2 мечки.

ЛОВ НА МЕЧКИ НА ХОД С ИЗДЕБВАНЕ – този лов е за добри, сравнително по-млади ловци, които са в състояние пеша, с двама професионални егери да търсят и отстрелят появилата се мечка. Ловът се организира често пъти и с едно или максимум две кучете за откриване местообитанието на мечката. Гаранцията за отстрел на мечка по този способ е 90 до 95% при тридневен лов. Всеки ловец след провеждането на дневния лов има право на лов от чакало с примамка. tabakov-hunting.com/НДТ

 


Сходни връзки

НА ЛОВ В СЪСЕДНА РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди