изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:36 EEST
Имунизирането следобед се понася по-леко от бебетата    
ЗдравеВаксинирането в следобедните часове се понася по-леко от кърмачетата, твърди екип от Калифорнийския университет, в Сан Франциско, САЩ. Твърдението им се основава на проведено проучване за непосредствените ефекти след имунизирането при бебетата и доколко използването на парацетамол при тях облекчава състоянието им, се пише в сп. Pediatrics.



Обикновено парацетамолът се назначава от лекаря след провеждане на ваксината в случай на повишаване на телесната температура и видим дискомфорт при детето.

По думите на ръководителя на проучването д-р Линда Франк, сънят играе важна роля за изграждането на бърз и адекватен отговор от страна на организма за изграждането на имунитет срещу съответния агент на ваксината.

Резултатите от изследването обаче не показват подобряване на състоянието от даването на парацетамол при бебетата, повече отколкото от други методи за успокояването им. Смисъл от медикамента има само като температуропонижаващо средство, категорични са лекарите.

В проучването са включени 70 бебета, които преминават през съответното за възрастта им имунизиране според одобрения календар на страната, срещу пневмококи, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В, полиомиелит и хепатит В.

На 25 от бебета им е даден парацетамол преди ваксинирането, друга по-голяма част го получават по време или след това с цел овладяване повишаването на телесната температура като реакция на организма след имунизацията.

Всичките са проследявани за продължителността и качеството на съня след ваксинирането.

Бебетата, имунизирани след 13.30 ч., спят средно с час и половина повече, в сравнение с останалите, като приемът на парацетамол не оказва влияние на продължителността на съня, твърдят медиците. http://www.dnes.bg


 


Сходни връзки

Имунизирането следобед се понася по-леко от бебетата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди