изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:47 EEST
УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРОТЯГАТ РЪКА НА АЛЕКС    
ОбразованиеДве инициативи, насочени към училищата и детските градини в Добрич и областта, обявяват организаторите на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Първата е кампания за изработване на сурвакници, в която са поканени да участват всички учебни заведения в Добричка област. За осъществяването й съдейства Регионалният инспекторат по образование с началник Петър Петров.

От РИО са изпратили до директорите на училищата обръщение от сдружение "Ръка за таланта", с което организаторите молят за съдействие при реализиране на инициативата. Идеята е ученици да изработят сурвакници, които ще бъдат продадени на Коледно-благотворителен базар в магазин СВА в Дома на книгата, а набраните средства - внесени по сметката на 5-годишната Александра Маркова. В базара ще бъдат предложени и коледни и новогодишни сувенири, направени от родители от сдружението и техни приятели.

Сурвакниците ще се приемат в редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" - ул. "Кирил и Методий" 30. Готовност да се включат в кампанията вече изразиха от училището в тервелското село Коларци. Имената на децата-дарители ще бъдат вписани в страницата на 5-годишната Алекс във Фейсбук. Коледно-новогодишен базар се проведе в навечерието на светлите празници и м. г. Тогава се включиха над 200 деца от Добричка област и бяха набрани 1 020 лева.

Втората инициатива е насочена към малчуганите от ЦДГ и техните родители. До детските заведения са изпратени плакатчета с апел за помощ. Директорите са поканени да поставят касички, в които до Нова година ще се набират средства за лечението на Александра в Израел. Инициативата се осъществява с подкрепата на отдел "Образование" към община Добрич с началник Нейчо Нейчев.

Над 53 000 лева са набрани до момента в рамките на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". 5-годишното момиченце се подготвя за трети курс на лечение, за който осигурените към момента средства са около 10 500 лева. Необходими са общо около 23 000 лева.

Банковата сметка на Александра Маркова е:

IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.

 

ОТКРАДНАХА ДЕТСКАТА КОЛИЧКА НА БОЛНАНА АЛЕКС, В НЕЯ ИМА ДОКУМЕНТИ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРОТЯГАТ РЪКА НА АЛЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди