изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:10 EEST
АНИ САРАНДЕВА: ПОНЯКОГА СЪНУВАМ ИЗЯВИТЕ МИ В "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ"    
Интервюта

Ани Сарандева е 18-годишна, възпитаничка е на професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич. Занимава се с пеене от 1 клас, от 6 години се обучава от доц. д-р Божана Байчева - ръководител на студиото за поп-рок певци "Сарандев" към общински младежки център "Захари Стоянов". Сред съгражданите ни младата певица стана известна с участието си в шоуто "Гласът на България" по бТВ, където бе на крачка от полуфинала. Ето какво сподели Ани за емоциите, които са я вълнували по време на представянето й на голямата сцена, за бъдещите си планове.



  

- Ани, кой те насочи към музиката, към поп-пеенето? Случайно ли стана това?

- В началото се изявявах в детския хор "Захари Медникаров", но реших, че искам да се занимавам със солови изпълнения. Тогава попаднах на брошура за приемане на таланти в студиото "Сарандев" и реших да се запиша. Така се случи. За първи път изпълних песента "Евкалиптова гора". Бях изключително самоука тогава и нямах никаква музикална грамотност, с изключение на солфежа, който учихме в хора. Тогава се записах в студиото на г-жа Байчева и съм една от нейните възпитанички.

 

- Би ли споделила колко награди имаш? Коя ти е най-ценната?

- Може би са над 20, 25. Не знам, нямам представа. Не съм решила да ги броя. Най-ценната ми награда е от конкурса в родния ми град Добрич "Сарандев" през 2009 година - поканата да изпълня песента "Евкалиптова гора" в Израел. Тогава я бях изпяла по такъв начин, по който дотогава не бях я изпълнявала. Беше много по-различно, с намесата на г-жа Байчева. Мисля, че тогава грабнах и журито. За мен това е най-ценната награда. Общо взето, ценни са ми наградите, които имат повече стимул за продължаване на работата - като видиоклип, авторска песен. Те са по-стойностни, защото са по-реализиращи един певец. Има много певци, които дават изключително много средства, за да успеят. А с една такава награда пътят става по-лесен.

 

- Смяташ ли, че пътят ти стана по-лесен след участието ти в "Гласът на България"?

- По-лесен - не знам. Но определено сме по-разпознаваеми и по-интересни за хората. Не знам дали е по-лесно да работиш за това да бъдеш все по-добър и по-добър. "Гласът на България" е школа, която не трябва да предаваш. Веднъж попаднал си там ти трябва да продължиш да градиш над това, което си постигнал. Независимо от това до къде си стигнал, най-важното е именно продължението на нещата, реализацията на това, което искаш да постигнеш. Думата реализация при мен е доста честа. Аз се радвам, че е така.

 

PN 145-11 Ани Сарандева на сцената на "Гласът на България"  PN 146-11 Ани Сарандева в "Гласът на България"

 

-  Какво си спомняш най-ярко от "Гласът на "България"? Кое ти липсва най-много? Какво беше за теб периодът, в който участва в шоуто?

- Какво помня? Всичко помня! Всеки един детайл... Дори ми се случва да сънувам изявите ми в "Гласът на България". Дори в момента ми се разтреперва гласът като говоря... Толкова бе приятно всичко там. Нищо не мога да забравя - нито екипа, нито песента както съм я изпяла. И до ден днешен когато започна да пея същата песен по участия си представям как е било тогава, на голямата сцена и целия този звезден блясък с който бяхме обсипани всички. Беше много хубаво. Нищо не мога да забравя, нито един съвет от г-н Маричков и от другите треньори. Да бъдеш там е мечта на всеки един изпълнител, който иска да успее.

 

- Доволна ли си, че попадна в отбора на Кирил Маричков?

- Изключително съм доволна. В самото начало много се колебаех какво искам. Имаше такива въпроси - "В кой отбор искаш да бъдеш?". Исках да съм в отбора на Мариана Попова, защото тя е жена и точно видът изпълнител, който искам и аз да бъда. След време исках да попадна в отбора на Миро. Той е изключително сценичен, толкова артистичен и такова артистично присъствие има винаги. Просто е страхотен. След това, по стечение на обстоятелствата, малко преди да изляза на сцената на кастингите на тъмно, си бях казала: "Защо не Ивана?". Тя е прекрасна, може да ти даде голямо начало. Тя е предимно човек, много широко скроена, не дели музиките на стилове. Дори и сега, когато имам нужда от нейната помощ, знам, че е насреща. Тя винаги е гледала на мен по много интересен начин. Дори и в коментарите си тогава ми казваше много хубави неща, които наистина бяха много значими за мен. И изведнъж реших, че е най-добре да попадна в отбора на Кирил Маричков.

 

- Какво ти даде той?

- Той ми даде цялата тази музика, която съществува в него самия. Видиш ли г-н Маричков, виждаш една легенда. Той е човек, на когото цялото съществуване е свързано с музиката. Тогава се замислих, че това би бил най-добрият вариант, че това е човекът, който най-добре би открил в мен всички качества, които искам да покажа. Много му благодаря за всичко. И много, много го обичам. Дори и сега, когато се чуваме от време на време, му казвам тези неща.

 

- Очакваше ли да стигнеш толкова напред? Доц. д-р Байчева каза тогава: "Ани се оказа голям боец!".

- До четвърт финал в "Гласът на България" не знаех, че ще стигна. Дори ме беше страх да го казвам на глас. Защото по принцип не трябва да имаш такива големи амбиции. Това е предаване, на което аз винаги съм гледала много скептично. Но когато стъпих там и видях, че е много приятно, всичко е много професионално и няма други фактори, тогава разбрах, че от там нататък - каквото сабя покаже. Не вярвах, че ще стигна до четвърт финал, дори в самото начало - сега като се сетя, всичко ми минава като на лента, се сещам - бяхме в едни огромни зали. Зали с по около 200 човека, които чакат своя ред и са толкова развълнувани и толкова много искат да видят своите ментори... А всъщност накрая се оказахме точно 9 души, всеки от които очакваше най-доброто. Знаеш, че нямаш право на грешка и трябва да се справиш. Аз мисля, че не съм допуснала грешки, че всичко се е случило така, както съм искала аз.

 

- Има ли песен, която искаше да изпееш, но не успя?

- Аз изпях народна песен още на кастингите на тъмно. Но исках да изпея "Хубава си, моя горо" в аранжимент на Митко Щерев. Г-н Щерев от самото начало, когато помагаше във вокалните двубои на г-н Маричков, забеляза моя потенциал. Аз много се радвам, че точно той много ми помогна да продължа напред, да успея. И ми даде някои наставления, които да ми помогнат от тук насетне. Той ми каза, че винаги е насреща. Дори бих издала една тайна - подготвям авторска песен от Митко Щерев. Какво по-хубаво за човек като него да се занимава с такъв млад талант. Той също е казвал, че винаги е търсил свое творение, което да покаже, от младото поколение, от младите певци. Мисля, че с него ще се получи много добър проект. Г-н Щерев е прекрасен човек, който няма да се възползва. Защото в момента ние можем да бъдем играчки на хора, които искат да печелят от нас. Но не трябва да е така, всеки трябва да знае цената си и какво да върши. Аз се лутам в няколко стила в поп музиката. Когато кажа какво искам, ще се получи и първата ми песен. Аз искам да бъде много добра като дебютно парче. И да го изпипам брилянтно. Може би това ще се случи след доста време, може би след година. Тази година аз съм абитуриентка и съм оставила нещата на заден план. В момента матурите са най-важни за мен, успешното ми кандидатстване.

 

- Какво смяташ да кандидатстваш?

- Няма да е музика. Аз не мисля, че ще спра да се занимавам с музика, но нямам намерение да я изучавам, защото смятам, че са отворени достатъчно много пътеки, по които мога да вървя. Мисля да се занимавам с рекламен пиар, нещо, което може да помогне за развитието ми в сферата на музиката.

 

- Чувстваш ли се звезда? Промени ли се отношението към теб на приятели, съученици?

- Не се чувствам звезда. Много е приятно и много у хубаво да бъдеш разпознаваем и хората да казват: "О, това ли беше Ани Сарандева?", "Тя е прекрасна", да те поздравяват, да чуваш от тях хубави неща. Но не се чувствам звезда. Ще се чувствам звезда, когато създам първия си албум. Или когато създам хит за МТВ. За момента съм известна, надявам се, с хубави неща. Отношението на приятели, познати не се е променило. Приемат ме както и до сега. От време на време пускат шеги от моето семейство - ако се забавя с участие ми казват, че съм станала като звезда. Но не е така.

 

- На какво се дължат успехите ти?

- Мисля, че на таланта ми. Успехът е много общо понятие. Той е талант с много упоритост. Ако щеш - и добро възпитание.

 

- След шоуто какви ангажименти, какви участия имаш?

- Имам участия из страната, предимно се изявявам в доста благотворителни кампании, концерти, свързани с Коледа. Предстоят ми хубави събития. На 22 декември е благотворителният концерт за Алекс, в който отново ще участвам. Според мен трябва да подкрепяме такива каузи.

 

- Какво би пожелала на добричлии в навечерието на коледните и новогодишни празници?

- Бих пожелала на всички весело изкарване на празниците. Пожелавам им много здраве, щастие, успехи. Успехът е много важен, за да се чувства човек достатъчно добър в това, което прави. И много сбъднати мечти.

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

АНИ САРАНДЕВА: ПОНЯКОГА СЪНУВАМ ИЗЯВИТЕ МИ В "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди