изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:46 EET
„АЛБЕНА” АД – РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА    
Икономика

Община Тервел с приз в категорията „Работодател, разкрил най-много работни места в община с висока безработица (със средномесечно равнище над 15%), извън НП „ОСПОЗ”, и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”



МТСП чрез Националния план за действие по заетостта и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще осигури над 500 млн. лева за заетост през 2012 г., каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес на официалната церемония по награждаването “Работодател на годината”- 2011. В приветствието си той отбелява, че в различни програми за заетост и обучение, заложени в Националния план за действие по заетостта – 2011 г., за десетте месеца са включени 38 570 лица, а в насърчителни мерки за заетост и обучение – 6 000 лица. От стартирането на проектите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” през 2009 г. до края на октомври 2011 г. в различните схеми са включени над 168 хиляди лица, допълни още министър Младенов.

Заместник-министър Деяна Костадинова отбеляза, че МТСП, общините и работодателите са партньори в постигането на общата цел –повишаване на заетостта, и напомни, че успешното партньорство гарантира устойчив икономически растеж.

На церемонията бяха отличени 26 работодатели, класирани в 9 категории, от 1-во до 3-то място:

Категория: „Работодател (с персонал над 50 души), обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”

1 място: „Албена” АД, Курортен комплекс „Албена”. Комплексът е наел 637 безработни за работа в туристическия бизнес.

2 място:. „Сокотаб” ЕООД, село Радиново, община Марица. Фирмата е наела 343 лица за преработка на тютюн.

3 място: „Конекс-Тива” ООД, село Оризово, община Братя Даскалови. Дружеството е наело 294 лица за консервно предприятие.

Категория: „Работодател, наел най-много безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда”

 

1 място: Общинска администрация Видин, обявила 25 работни места и наела на тях 25 безработни от групи в неравностойно положение по 3 мерки от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ).

2 място: Общинска администрация Долни чифлик, наела 16 лица в неравностойно положение по националната програма „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” (НП „ЗОХТУ”) и 3 мерки от ЗНЗ.

3 място: „Тих труд” ЕООД, гр. Бургас. Фирмата е наела 10 лица по НП „ЗОХТУ и 1 мярка от ЗНЗ.

Категория: „Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата, за безработни, наети по програми и мерки за заетост”

1 място: „Тракция” АД, село Самуил, област Разград. Дружеството, ремонтиращо и поддържащо вагони, е наело 41 безработни със заплата 390 лв.

2 място: „Лемекон” АД, град Елхово. Трудовото възнаграждение на наетите от компанията 9 безработни лица е 400 лв. Дружеството произвежда отливки, фасонни арматурни части и метални изделия.

3 място: „Медиана фарма” ООД, гр. Павликени. Дружеството е наело 6 безработни на работа в медицински център със заплата 470 лв.

Категория: „Работодател, разкрил най-много работни места по програми и мерки за заетост”

1 място: Общинска администрация Бяла Слатина, обявила 483 работни места и назначила на тях безработни лица по националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” (НП „ОСПОЗ”).

2 място: Общинска администрация Враца, обявила 410 работни места по НП „ОСПОЗ”, НП „ЗОХТУ и регионална програма.

3 място: Общинска администрация Брусарци, обявила 337 работни места по НП „ОСПОЗ” и националната програма „Асистенти на хора с увреждания”.

Категория: „Работодател с малък частен бизнес (с персонал до 50 души), разкрил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”

1 място: „Солвекс Мира Фрукт” АД, град Нови пазар. Акционерното дружество е наело 87 лица за преработване и консервиране на плодове и зеленчуци.

2 място: ЕТ „Иван Стойчев”, с. Попица. Фирмата е обявила и наела 34 лица за производство на тютюн.

3 място: „Калея - 2010” ООД, с. Прохлада. Дружеството е наело 29 безработни, насочени от Дирекция „Бюро по труда” (ДБТ), за преработка и търговия на едро с плодове и зеленчуци.

Категория: „Работодател, разкрил най-много работни места в община с висока безработица (със средномесечно равнище над 15%), извън НП „ОСПОЗ”, и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”

1 място: Общинска администрация Крумовград, обявила 175 работни места и наела на тях 171 души

2 място: Общинска администрация Тервел, обявила 143 работни места и наела на тях, насочени от ДБТ безработни лица.

3 място: „Агротайм” ООД, град Исперих. Дружеството е обявило 100 работни места и е наела на тях безработни. Занимава се с производство на селскостопанска и животинска продукция.

Нова категория за тазгодишното издание на форума е „Работодател - община, усвоил средства по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), с най-голямо въздействие върху равнището на безработицата в общината”:

 

1 място: Община Трън - обявeни 430 работни места, наети 443 лица. Равнището на безработицата в общината е спаднало от 43.9% в началото на годината до 16.4% към 31.10.2011 г.

2 място: Община Златоград – обявени 294 работни места, наети 287 лица. Равнището на безработицата в общината е спаднало от 17.2% в началото на годината до 14.3% към 31.10.2011 г.

3 място: Община Смолян – обявени 378 работни места, наети 383 лица. Равнището на безработицата в общината е спаднало от 14.7% в началото на годината до 12.3% към 31.10.2011 г.

Нова за тазгодишното издание на форума е категория „Работодател от реалния сектор с най-много разкрити работни места по ОП „РЧР”:

1 място: „Топ Ман” ЕООД, гр. Русе, с проект „Нов избор – развитие и реализация” по схема „Развитие”. Фирмата е обявила 120 работни места в производството на мъжко облекло.

2 място: „Неохим” АД, гр. Димитровград, с проект „Ново начало от образование към заетост”. Дружеството е разкрило 60 работни места.

3 място: „ЛЖ” ООД, гр. Варна, с проекти „Нов избор – развитие и реализация” и „Ново начало от образование към заетост” дружеството е разкрило 34 работни места.

Категория: „Успешно реализиран проект по ОП „РЧР” и висок брой включени и запазили заетостта си след приключване на проекта лица”.

1 място: „Овергаз Инк.” АД и „Балканфарма – Дупница” АД.

Второ и трето място в тази категория не се присъждат.

И.д. изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова връчи на 10 души от системата грамоти „Служител на 2011 година” и на 11 директори на ДБТ грамоти за цялостен принос през 2011 г. Отличени са 11 Дирекции „Бюро по труда” (ДБТ) в страната, класирани от 1 до 3-то място в 3 категории – „голямо”, „средно” и „малко” и 3 Дирекции „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ), като на първо място е ДРСЗ - София, следвана от службата в Ловеч. На трето място е ДРСЗ - Пловдив.

 


Сходни връзки

„АЛБЕНА” АД – РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди