изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:52 EET
Кремъл се разправи с „Коммерсант“    
По света

Близкият до Кремъл руски олигарх Алишер Усманов, който е собственик на издателската къща „Коммерсант“, уволни генералният директор на издателството на Андрей Галиев и главният редактор на водещия делови вестник Максим Ковалски. В официално разпространено от Алишер Усманов изявление до медиите се посочва, че причината за оставките са допуснатите до публикуване материали, които са грубо нарушение на журналистическата етика, пише Газета.ру.



Руски неправителствени активисти заявиха за Факти.бг, че оставките в „Коммерсант“ са провокирани от публикувани фотографии на премиера Владимир Путин, които са предизвикали недоволството на Кремъл и олигархът Алишер Усманов е бил натиснат да вземе крути мерки.

Усманов вече намекна, че обмисля да даде под съд бившия главен редактор Максим Ковалски. В близките дни ще стане ясна и съдбата на другата силна фигура в „Коммерсант“ Дамян Кудрявцев.

Роденият в Узбекистан руски милиардер Алишер Усманов е вторият най-богат жител на Обединеното кралство. Той отстъпва само на Лакшми Митал.

Металургичният олигарх е втори по големина акционер във футболния клуб "Арсенал".

Неговото богатство през миналата година е нараснало повече от два пъти – от 4.7 млрд. лири през 2010 г. до 12.4 млрд. лири (20.3 млрд. долара).

Алишер Усманов се прочу през 2007 г., когато „върна на Русия" колекцията от картини на виолончелиста Мстислав Ростропович и колекция анимационни филми от съветско време, които в началото на 90-те години на миналия век бяха купени от киностудии от САЩ.

Възходът на Усманов в бизнеса започва с разпадането на СССР и продължава успешно при управлението на президентите Борис Елцин, Владимир Путин и Дмитрий Медведев. http://fakti.bg

 


Сходни връзки

Кремъл се разправи с „Коммерсант“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди