изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:12 EET
Година условно лишаване от свобода за руска гражданка, дала подкуп след шофиране в нетрезво състояние    
Ред и сигурностНаказание 1 година  условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Добрич, на руската гражданка Светлана С. С. 38-годишната московчанка бе призната за виновна за извършването на две престъпления. На 23.01.2011 г. в гр. Добрич тя е управлявала лек автомобил „Фиат Браво” с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила

 на хиляда, а именно 1,71 на хиляда, установена по надлежния ред. Същия ден тя е дала подкуп – сумата от 50 лв., на длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение – служители са на Първо РУП – гр. Добрич.

            Светлана С. е осъдена също да заплати глоба в размер на 1000 лв. Съдът я лиши от право да управлява автомобил за срок от 3 месеца.

            По делото е изяснено, че подсъдимата е пребивавала като турист в България и била отседнала в хотел в Добрич. Вечерта на 22.01.2011 г. тя употребила алкохол в ресторанта на хотела и след полунощ решила да се разходи с автомобила, който била наела. По същото време в района пристигнал автопатрул. В непосредствена близост до мястото, откъдето потеглила, тя била спряна от полицейски автопатрул за проверка. Служителите на реда я накарали да направи тест с „Дрегер”, но пробата била неуспешна. Светлана С. извадила от портфейла си банкнота от 50 лв. и я хвърлила в служебната кола. Служителите на реда й обяснили, че тя носи отговорност за стореното, а руската гражданка заявила, че няма да си вземе парите, и че така се прави в родината й.

            Полицаите отказали да вземат парите и съобщили за случилото се на дежурния в ОДП – Добрич. През това време пристигнал автопатрул на КАТ и на Светлана С. била направена проба за алкохол. „Дрегерът” отчел наличие на 1,71 промила алкохол в кръвта й, което се потвърждава и от протокола за химическа експертиза.

            Хвърлената от нея банкнота била иззета от екип на ОДП – Добрич.

            Делото срещу Светлана С. бе разгледано в отсъствието й, като правата й на защита бяха защитени от назначения от Окръжен съд – Добрич, служебен защитник.

            За първото деяние Окръжен съд – Добрич, й наложи наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 3 години изпитателен срок, и я лиши от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 3 месеца.

            За второто деяние съдебният състав постанови тя да търпи 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът я осъди да заплати глоба в размер на 1000 лв.

            Окръжен съд – Добрич, групира двете наказания и определи Светлана С. да изтърпи по-тежкото 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът присъедини лишаването от право да управлява автомобил и глобата.

            Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

14.12.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


 


Сходни връзки

Година условно лишаване от свобода за руска гражданка, дала подкуп след шофиране в нетрезво състояние | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди