изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:41 EEST
200 души освиркват правителството в Пловдив    
Новини

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращи профсъюзни дейци, които се събраха пред сградата на областната администрация в Пловдив преди началото на днешното изнесено заседание на правителството. Активисти на "Подкрепа" и КНСБ протестират срещу пенсионната реформа, отпадането на класа за прослужено време и повишаването на студентските такси.



Премиерът и министрите бяха посрещнати с викове "Оставка" от около 200 души - от Пловдив, но и доведени от Хасково, Стара Загора, Карлово, Асеновград, мини "Марица-Изток", съобщава plovdiv24.bg.

От община Пловдив съобщиха, че не са издавали разрешение за провеждане на протест пред сградата на областната администрация. Такова разрешение е дадено, но за площада пред Общината.

"За десет месеца са натрупани 161 000 дни от болнични. Това са пари, които плащаме от нашите и вашите джобове. Затова няма да се срещам с тях", заяви пред журналисти премиерът Борисов.

Преди заседанието Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчиха символично субсидиите за тази година на трима животновъди от Пловдивска област. Министър Найденов съобщи, че общата субсидия за животновъдния сектор е 93 милиона лв., а по-голяма част от средствата вече са по сметките на производителите.Той добави, че до утре всички преводи ще бъдат извършени и хората ще получат парите си.

Според предварителната информация на редовното правителствено заседанието се разглеждат проектите на нормативни актове според дневния ред. Във втората част правителството ще обсъди заедно с кметовете от 18-те общини в областта теми от регионален характер и възможностите за по-добро сътрудничество между централната изпълнителна власт и местните органи на самоуправление. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

200 души освиркват правителството в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди