изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:31 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ИЗБИРАТ КАК ДА СЕ ОБЛАГАТ ДОХОДИТЕ    
ЗемеделиеФизическите лица, които са регистрирани като земеделски производители и тютюнопроизводители, но не са регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им. Това съобщиха от пресслужбата на териториалната приходна агенция.

От НАП поясняват, че в случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци (с данък върху годишната данъчна основа), следва да прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация в срок до 31 декември на предходната година. За 2012 година срокът за подаване на декларацията е 31 декември.

139 физически лица от Варна са декларирали пред НАП тази година, че получават доходи от селскостопанска дейност, като 32 от тях  са се възползвали от правото си и са подали декларации за промяна на реда на облагане на доходите им. За 2011 година срокът за подаване на декларацията беше до 31 май.

Правото на избор за облагане с данък върху годишната данъчна основа се упражнява чрез подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ. Образец на декларацията може да бъде намерен на сайта на приходната агенция www.nap.bg и в офисите за обслужване на НАП Варна. Декларацията се подава лично от земеделския производител, съответно тютюнопроизводител, или негов упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП Варна по постоянен адрес на физическото лице. Декларацията може да се подаде и по пощата. НДТ

 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ИЗБИРАТ КАК ДА СЕ ОБЛАГАТ ДОХОДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди