изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:00 EEST
Църквата призова да не се вярва на злонамерените    
Общество

Светият синод на Българската православна църква призова всички вярващи да не се влияят от злонамерени публикации и изявления, които не отразяват истината за църквата и нейния живот, искайки да я направят по този начин една светска институция. В съобщение на синода се казва, че повод за написването му са "зачестилите, напоследък нападки и неоснователни обвинения" срещу църквата, съобщи БТА.



Същевременно Синодът благодари на журналисти и "на всички добронамерени, градивни и загрижени за духовното единство и напредък на нашия народ и на българската държава, които трезво мислят и обективно отразяват живота и достойнствата на църквата".

Вероятно изявлението е заради скандала с "Линкълн"-а за 35 000 долара, който беше предоставен от дарители на варненския митрополит Кирил. Самият владика обясни, че колата му е дадена без пари и ползва нея, защото е хибрид и харчи малко.
Веднага след скандала с луксозния автомобил той обяви, че е заявил оставката си пред Синода, но не заради това, а защото не бил съгласен с управлението му. От митрополията обаче заявиха, че оставка не е подадена.

Междувременно от митрополията защитиха Кирил със следната декларация: „Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници.
Значи за всеки друг бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено и несъбуждащо интерес притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда".

"Вие кажете до кой клас кола е морално да се кара от митрополит? Не могат да отидат с "Голф 2" - пернишкия мерцедес, или с "Голф 3". Митрополит Кирил не може да влезе като Христос в Йерусалим с магаре, което тогава се е водело все едно да караш среден клас автомобил, не може да ходи и пеша", коментира случая ексминистърът Божидар Димитров.

Юлиян Гендов, шефът на фирма "Армира 2010”ЕООД, която дала за временно ползване "Линкълна"-а на Кирил, обясни, че колата е на 2500 км и била ударена в лявата страна. Той каза, че фирмата ще си вземе лимузината. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Църквата призова да не се вярва на злонамерените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди