изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:24 EEST
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху Закона за бюджета на ДОО    
Парламент
София. Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване(ДОО) за 2012 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Гласуваха общо 193 народни представители, от които 122 депутати гласуваха „за” отхвърляне на ветото, „против” бяха 62 народни представители и 9 депутати гласуваха „въздържал се”.


Ветото беше отхвърлено при прегласуване.
Радостина ГЕОРГИЕВА

Депутати от опозицията гласували против пенсионната реформа, въпреки че я смятат за необходима

16 декември 2011 | 11:47 | Агенция "Фокус"
София. Гласувах против тази реформа, въпреки че това е реформа, която аз лично подкрепям. Като икономист, аз съм убеден в необходимостта от пенсионна реформа, но, когато в тази зала няма национално съгласие по тежките реформи, се получава така - хора, които са убедени, че трябва да има реформа, гласуват против. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС – Йордан Цонев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Хора, чието мислене, е в посока към тази реформа и знаят, че тази реформа трябва да бъде завършена, се налага да гласуват против. Първо, заради начина, по който тя е извършена, второ, защото на хората не беше дадено време да се настроят. Да, пенсионната възраст ще се вдига, но на хората е необходимо време да си направят план и да настроят живота и работата си за тази реформа – посочи Цонев. Не виждам и нищо съдържателно по отношение на втория стълб, който е изключително важен за крайното решение – каза Цонев.
Нормално ли е хората да се пенсионират по едни правила през 2009 г., по втори правила през 2010 г. и по трети правила през 2011 г., ако вие сте на власт след една година дали ще представите четвърти тип правила – каза депутатът от БСП – Петър Курумбашев.
Така казвате на хората - вие никога не можете да предвидите живота си в България и да бъдете сигурни кога ще се пенсионирате и това ви е гарантирано от ГЕРБ. Вие накарахте хората да четат вестниците всеки ден и да се чудят на колко години ще се пенсионират. Ще предложа на г-н Дянков, както БНБ публикува всеки ден курса на долара, така вие всеки ден да публикувате каква е пенсионната възраст за деня – посочи Курумбашев.
Красимира ГЕОРГИЕВА
 


 

 


Сходни връзки

Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху Закона за бюджета на ДОО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди