изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:45 EEST
ОТНОВО ПОТВЪРДИХА РЕШЕТКИ ЗА КРАЖБА НА ЛАПТОП    
Ред и сигурностЗа трети път Окръжният съд в Добрич потвърди ареста на 32-годишния Васил Ан. Г. от Добрич, който е обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП на МВР – Добрич, за кражба на лаптоп. Той е задигнат от офис в центъра на града след като крадецът е счупил стъкло на входната врата и така е влязъл в офиса. Кражбата е извършена около полунощ на 23.08.2011 г.

Два дни по-късно Районният съд в Добрич, е наложил на Васил Г. мярка за неотклонение задържане под стража. Тя е потвърдена два пъти от въззивния съд през месец септември. На 8 декември Районният съд в Добрич е отказал да уважи поредната му молба за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. 32-годишният обжалва това определение пред Окръжен съд – Добрич.

Вчера делото е гледано в отсъствието на арестувания, който е представил писмена молба, че не се противопоставя, предвид участието на неговия служебен защитник.

Адвокатът му пледирал, че от събраните доказателства не може да се направи обосновано предположение за авторство на Васил на кражбата. Той е посочил, че задържаният има постоянен адрес, живее със семейството си и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Според защитника, по-леката мярка за неотклонение - домашен арест, ще окаже същата превантивна роля спрямо обвиняемия.

Представителят на Окръжната прокуратура се е противопоставил, като е посочил, че може да се предположи, че Васил е извършил престъплението, което се наказва с лишаване от свобода. Още повече, че той е осъждан 11 пъти и това предполага, че има реална опасност той да извърши нова кражба, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Съдът е потвърдил ареста му.  Решението не подлежи на обжалване и протест. Васил има основно образование, не е семеен, осъждан е, посочват от пресцентъра на съда. НДТ

 


Сходни връзки

ОТНОВО ПОТВЪРДИХА РЕШЕТКИ ЗА КРАЖБА НА ЛАПТОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди