изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:03 EET
Гавра с прасенце в чалга клуб подлуди фейсбук    
Общество

Вълна от възмущение заля фейсбук, след като се разчу,че декоративно прасенце е било измъчвано и убито на студентско парти. Купонът бил в габровски чалга клуб на 12 декември. Сигналът е подаден от организацията “Помощ за животинки в беда”. Снимките от купона във фейсбук породиха гневни коментари. Вчера кадрите още стояха на официалната страница на заведението.



Всичко започнало като игра, казват студенти. Намазаното с олио животинче било пуснато сред 350 посетители. То било награда за човека, който успее да го хване. Пияни гости изпотрошили от стискане ребрата на малкото животинче, става ясно от писмо на студент от Габрово до организацията “Четири лапи”. След тези мъчения младежите завлекли безпомощното прасенце пред едно от общежитията, гаврили се още с него, а накрая го заклали. Някои дори понесли главата като трофей, пише младежът.

Потресаващият разказ на различни свидетели обиколи интернет. Десетки потребители изразиха бурно възмущението си, като сигнал е изпратен до прокуратурата.

Полицията в Габрово се самосезира и започна проверка. Поинтересувах се за случая, тъй като онази вечер не съм бил в заведението, каза собственикът. Той обясни, че клиент донесъл вечерта малко глиганче, което е било пуснато в заведението. “Имало е игра - който от студентите го пипне, печели водка. Накрая на вечерта животното е прибрано от собственика си. Гарантирам, че никой не е измъчвал прасенцето. Голяма част от изписаното в интернет е силно преувеличено”, смята собственикът.

Измъчването и убийството на животно вече са криминално престъпление в България след промяна в закона от тази година. Тя бе направена, след като издевателства над кучета взривиха общественото мнение. Предвиденото наказание е до 3 г. затвор и до 5000 лв. глоба.

Хората от Габрово, изразили възмущението си до организациите за защита на животните, се надяват "развилнелите се купонджии да бъдат заловени. Това са студенти, които ще станат инженери, бъдещето на България", пише още в писмото си до “Четири лапи” младежът.

Гневните коментари във фейсбук бяха насочени и срещу чалга културата като главен виновник за липсата на нормални ценности. “Няма какво друго да се роди в празната глава на един чалга фен. Винаги съм свързвала тази музика с изключително ниска култура и ниво на интелигентност”, пише един от потребителите. (24часа) http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Гавра с прасенце в чалга клуб подлуди фейсбук | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди