изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:18 EEST
Смяна на политическата система поиска Медведев    
По света Властите в Русия трябва да признаят, че старият модел на политическа система вече е изчерпан, и "Единна Русия" като властова партия трябва първа да заяви това. Само тогава страната ще постигне динамично развитие, заяви президентът Дмитрий Медведев пред активисти от партията на властта в резиденция Горки край Москва.


Президентът на Русия Дмитрий Медведев ще остане безпартиен до края на президентския мандат. Това съобщи прессекретарят на държавния глава Наталия Тимакова. Тя подчерта, че позицията на държавния глава остава непроменена: президентът трябва да е безпартиен.

Значителна част от комисиите в Държавната дума на Русия трябва да са управлявани от опозицията, каза по-късно президентът Дмитрий Медведев на среща с представители на парламентарно представените партии.

Междувременно няколко хиляди души, свикани от либералната партия "Яблоко", демонстрираха днес в Москва срещу фалшификациите, белязали според тях парламентарните избори на 4 декември и победата на управляващите - партията "Единна Русия" на премиера Владимир Путин.

Опозицията вече организира в различни руски градове серия от подобни протести; преди седмица на Блатния площад в центъра на Москва се събраха близо 50 000 души, напомня агенцията. Според руската полиция, днес там е имало към 1500 демонстранти, а репортер на АФП смята, че са били по-скоро около 3000.

"Яблоко" получи на изборите едва 3,3 процента от гласовете и не успя да влезе в Държавната дума. Днес демонстрантите в Москва издигнаха лозунги за "бойкот на псевдоизборите". Григорий Явлински - един от учредителите на партията и вероятният й кандидат в президентските избори през март, разкритикува в слово пред събралите се "днешната политическа система, която лъже, която е корумпирана и обслужва интересите на малка група хора".

На митинга  в град Киров се събраха около петстотин души. Акцията се проведе при температура -13 градуса и силен вятър. Въпреки студовете хората излязоха на централния площад в града, за да заявят още веднъж „Не на нечестните избори!”, предаде радио „Свобода”.

Междувременно руската комунистическа партия - втора сила в Държавната дума, посочи днес официално своя кандидат за висшия пост в страната. Това е нейният лидер Генадий Зюганов, смятан от наблюдателите за основен конкурент на Владимир Путин в предстоящите избори. До момента той се държаше настрана от протестите и дори обвини някои от организаторите им, че са платени от "американски олигарси", допълва АФП. Иван Мелников от ръководството на комунистите заяви на днешния им конгрес, че партийните лидери все още се надяват опозицията да се обедини около Зюганов като неин общ кандидат за президент, информира ИТАР-ТАСС. Според Мелников, по данни на комунистите "Единна Русия" има подкрепата на 30 процента от избирателите, което очертава перспективата за втори тур на президентските избори.

Както стори по-рано и Сергей Миронов - лидерът на "Справедлива Русия", Зюганов официално покани днес Владимир Путин на политически дебати.

По време на поредния си телевизионен диалог с гражданите в четвъртък обаче Путин намекна, че не се смята за задължен да участва в предизборни дебати, посочва руската агенция.

 


Сходни връзки

Смяна на политическата система поиска Медведев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди