изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:52 EET
Барса на световния връх след рецитал на Меси    
СпортБарселона е новият световен клубен шампион. Каталунците победиха с 4:0 бразилския Сантос на финала в Йокохама. Два гола отбеляза звездата Лионел Меси, а по един добавиха Шави и Сеск Фабрегас.Това е пети трофей за Барселона през годината, като отборът не успя да спечели единствено Купата на Краля в Испания.

Пеп Гуардиола и компания станаха шампиони в Испания, завоюваха трофея в Шампионската лига, Суперкупа на Испания, Суперкупата на Европа и днес взеха отличието от Световното клубно първенство.

Лео Меси записа историческо постижение. Той стана вторият играч на Барселона с попадения в шест клубни турнира в рамките на една календарна година. Педро го направи първи през 2009 година.

В началото на мача Барселона започна с познатото си дълго и трайно владеене на топката и изригвания на Лео Меси в атака. В 13-ата минута аржентинецът отправи първи точен удар, но вратарят на Сантос се намеси успешно, при добавката Тиаго Алкантара не беше точен. В 17-ата минута Шави намери Меси в наказателното поле, защитникът на Сантос Дурвал сгреши и позволи топката да мине между краката му, аржентинецът прехвърли вратаря за 1:0.

В 24-ата минута Дани Алвеш подаде на Шави, който надигра с едно докосване бранител и с премерен изстрел от около 15 метра покачи на 2:0. Натискът на Барса продължи и в 30-ата минута Шави намери Фабрегас, който сам срещу вратаря нацели гредата с удар с глава. Треньорът на Сантос Рамальо направи първата си смяна още в 30-ата минута и пусна Елано. В следващите минути каталунците намалиха оборотите, но и бразилският гранд не успя да направи нищо интересно. В 45-ата минута Барселона увеличи преднината си на 3:0. Меси изскочи зад защитата, но не успя да стреля. След това защитата на Сантос се обърка, няколко човека не успяха да изчистят топката, която стигна до Фабрегас и той без проблеми я прати в мрежата.

Още в първите секунди на второто полувреме Меси намери Сеск Фабрегас на дузпата, но вратарят изби удара на испанеца. В 47-ата минута Борхес беше изпуснат в наказателното поле, но топката му избяга и не успя да стреля към Валдес. В 52-ата минута Меси надигра Неймар и технично пусна наляво към Тиаго, но Дани Алвеш от непосредствена близост с глава не уцели вратата. В 54-ата минута отново Меси получи в наказателното поле, но би в тялото на стража Кабрал. Последва атака на звездата на Сантос Неймар, който беше изпуснат от Шави, но бразилецът изпусна сам срещу Валдес. До края на двубоя Барселона продължи да се забавлява и владее топката. Статистиката показа, че каталунците са притежавали кълбото 71% и около 45 минути чисто игрово време. Футболистите на Сантос са играли с топката около 19 минути за 39%.

В 80-ата минута силен шут на Дани Алвеш се отби от гредата. Две минути след това отново Алвеш намери Меси, който финтира вратаря на Сантос и вкара на празната врата за крайното 4:0./БЛИЦ


САНТОС – БАРСЕЛОНА 0:4
0:1 Меси (17), 0:2 Шави (24), 0:3 Фабрегас (45), 0:4 Меси (82)

Сантос: Кабрал, Драсена, Лео, Данило (31 - Елано), Ароуко, Дурвал, Енрике, Гансо, Бруно, Борхес, Неймар;

Барселона: Виктор Валдес, Даниел Алвеш, Жерар Пике, Карлес Пуйол, Ерик Абидал, Серхио Бускетс, Шави, Тиаго Алкантара, Иниеста, Меси, Сеск Фабрегас

Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)

Стадион: International Stadium Yokohama
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Барса на световния връх след рецитал на Меси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди