изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:30 EET
Окръжен съд – Добрич, за втори път иска информация от румънските власти за финансови задължения на добричлия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разпореди да бъде изискана от Съд Липова 1 в Румъния информация, има ли извършено плащане по изпълнително дело срещу 65-годишния Димитър Т. от Добрич, по него приложени ли са платежни документи от добричлията, той изобщо има ли финансово задължение пред румънския съд. Окръжен съд – Добрич, задължи румънската страна да отговори в срок в 10.01.2012 г.

          Допълнителните доказателства са необходими по дело на Окръжен съд – Добрич, образувано по искане на Съд Липова за налагане на финансова санкция в размер на 2000 леи на Димитър Т. Румънският съд го е осъдил по наказателно дело за причинено транспортно произшествие и търси от него 2000 леи за разходите по делото. Съдия от Съд Липова 1 е изпратил по компетентност на Окръжен съд – Добрич, искане за събиране на финансовата санкция по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.

            На 07.12.2011 г. Окръжен съд – Добрич, разгледа искането на румънския съд и прие представени от Димитър Т. копия на банкови документа, удостоверяващи, че наложената му финансова санкция е била заплатена в деня на влизане в сила на присъдата – 19.05.2011 г. Защитникът му посочи, че оригиналните банкови бордера са приложени по румънското дело.

            Тогава Окръжен съд – Добрич, изиска от румънския съд информация, дали платежните нареждания за две плащания по дължимата сума се намират по делото и счита ли румънският съд санкцията за погасена.

            Полученият от Съд Липова 1 отговор не съдържа конкретна информация, а съобщава, че ще предприемат необходимите стъпки. Това наложи отлагане на делото за събиране на нови доказателства. То ще продължи на 17.01.2012 г.

 

19.12.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд  

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, за втори път иска информация от румънските власти за финансови задължения на добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди