изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:33 EEST
ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ    
Европейски съюзСреща по проект „ИНО – ДЖОБС: Създаване на възможности за заетост в трансграничния регион чрез идентифицирането на иновативни работни места и предоставяне на специализирано обучение” се проведе на 15 декември в сградата на сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище”.

Проектът е по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния–България 2007–2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Домакини на конференцията бяха и двата партньора по проекта - сдружение “ДАБУ” и “Маре Нострум”, Румъния.

Партньорите представиха пред присъстващите постигнатите резултати до момента. Сред тях е създаденият стратегически документ, изучаващ основните проблеми на образователната система, както и представящ възможността за взаимодействие между бизнес организациите и образователните институции с цел създаване на възможности за алтернативна заетост в трансграничния район на Добруджа. Стратегическият документ се основава на предварително проведено проучване сред целевите групи и отразява настоящето състояние на бизнес и образователни организации, тяхното мнение и нагласи, степен на сътрудничество и възможност за подобряването им. Разработени са учебни планове и материали за провеждане на иновативно обучение на български и румънски ученици в областта на предприемачеството в търговията, туризма и селското стопанство. В обучението ще вземат участие 45 ученици и студенти от Румъния и България и ще овладеят както теоретични, така и практически знания в съответните области. Стартира изграждането на Агенция за българо-румънско професионално сътрудничество и трансгранично бизнес интернет радио. Както агенцията, така и радиото ще функционират и на българска и на румънска територия и ще осигуряват обмен на информация за възможностите за заетост, участие в стажантски програми и други алтернативни практики.

В резултат изпълнението на проекта ще бъдат създадени минимум 10 нови партньорства между бизнес и обучителни организации и ще бъдат разкрити нови работни места в района на Добруджа. Проектът цели да подпомогне обмяната на опит и знания, споделянето на проблеми и търсенето на общи решения между бизнеса и образованието с цел принос към подобряване квалификацията и заетостта на трудоспособното население. Партньорите по проекта изразиха задоволство от съвместната си работа, ефективността на проекта до момента и гарантираха бъдещата си работа по сходни инициативи. НДТ

 


Сходни връзки

ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди