изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:20 EEST
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ    
Ред и сигурностНа 5 години затвор бе осъден от Окръжния съд в Добрич 32-годишния Слави Ил. С. от с. Равнец, Генералтошевско. Той е признат за виновен, че на 3 декември миналата година по главния път ІІ-29, между Добрич и Генерал Тошево е причинил катастрофа и по непредпазливост е причинил смъртта на 33-годишен софиянец. Слави е управлявал лек автомобил „Опел” и е нарушил правилата за движение по пътищата.

 Съдът е определил наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Окръжният съд е осъдил Слави да заплати на собственика на „Опела” 1935 лв. обезщетение за нанесените му с деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва.

От пресцентъра на Окръжен съд уточниха, че в първото заседание по делото бяха конституирани съпругата, малолетното дете и родителите на пострадалия като частни обвинители. Те имат право да претендират за обезщетение за причинените им неимуществени вреди пред гражданския съд. Причинените на „Пътно строителство” АД вреди са били възстановени от застрахователна компания. Тя има право да търси обезщетение за това по реда на гражданското съдопроизводство.

На 3 декември 2010 г. сутринта, след като употребил алкохол Слави и негов съселянин, собственик на „Опела”, поели към Генерал Тошево с автомобила. По това време приключвал ремонтът на пътя Добрич–Ген. Тошево, и по него била въведена временна организация за движението при извършване на строителни и монтажни работи и максимално разрешена скорост за движение 40 км в час. Въпросния ден работници на „Пътно строителство” АД и на „Пътприбор” ООД измервали равнинността на пътя. Настилката била хлъзгава, а видимостта намалена на 200 – 210 метра. Слави управлявал колата с висока скорост, което притеснило спътника му и той направил няколко забележки. Те приближили със скорост 98,89 км в час спрените пред тях „Форд Транзит конект”, „Форд транзит” и „Деу Тико”. Въпреки взетите от тях мерки за сигнализация, Симеон С. не ги видял. Той минал покрай „Деу Тико”, след това с предната дясна част на „Опела” ударил „Форд Транзит” в задната му лява част. После блъснал планограф и уредът станал негоден за ползване. Последвал удар с предната дясна част на „Опела” в левия крак на 33-годишния служител на „Пътприбор” ООД. При удара той паднал върху капака на двигателя, а след това върху предното панорамно стъкло на „Опела”. От тези удари изхвърчал на 15-20 м и паднал на банкета. Колата на Слави продължила напред и с предната си дясна част ударила „Форд Транзит конект 200”. „Опелът” се завъртял и спрял в канавката от другата страна на пътя. Причинените при всички тези удари повреди, направили невъзможно възстановяването на автомобила за бъдеща експлоатация. 33-годишният пострадал бил отведен с линейка в болницата в Добрич, където починал.

На Слави С. била направена кръвна проба, която показала концентрация в кръвта 2,13 на хиляда, т.е. той е бил със средна степен на алкохолно опиянение. Слави е извършил деянието в изпитателния срок на условно осъждане от 2008 г. за управление на автомобил с алкохол в кръвта. Той е на 33 години, има начално образование, семеен е, безработен, не притежава свидетелство за управление на автомобил. НДТ

 


Сходни връзки

5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ
Автор: Anonymous да 2011-12-19 @ 19:13 EET
Поредната гавра на съдиите с българското общество - неправоспособен, с 2,13 промила алкохол, със 100 км/ч край работещи на пътя хора, в срока на изтърпяване на условна присъда също за управление на МПС след употреба на алкохол и след всичко това убива човек, специалист, глава на семейство, нямам думи. Нагли, по-нагли, най-нагли, БГ съдии. СРАМ!
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ
Автор: Anonymous да 2011-12-20 @ 10:20 EET
Това не са съдии,това са боклуци.Некадърници такива,алчни и безскруполни.Само корупция в Съдебната ни система.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди