изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:37 EET
Авария в румънската АЕЦ “Черна вода“    
По светаЕдиният от двата реактора на румънската атомна централа Черна вода бе спрян заради технически проблем. От държавната компания Нуклеарелектрика обявиха, че в енергоблока има изтичане на деминерализирана вода, което не позволява на реактора да продължи да работи в оптимални условия, предаде Стандарт.

 
Всички системи, свързани със сигурността на централата, функционират в съответствие с проекта, а персоналът е спазил специфичните процедури при подобни ситуации, увериха румънските власти.

Рестартирането на втори реактор и синхронизирането му с националната енергийна система ще стане, след като бъде завършен ремонтът и след като бъдат направени тестовете, които се налагат при подобни ситуации.
Реакторът е бил спрян тази сутрин около 09.30 часа и се очаква отново да бъде пуснат след около 48 часа след отстраняване на изтичането и провеждането на проверки.

"Черна вода" е единствената атомна електроцентрала в Румъния и осигурява около 18% от нуждите от електроенергия на страната. АЕЦ "Черна вода" е в експлоатация от 1996 година. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Авария в румънската АЕЦ “Черна вода“ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Авария в румънската АЕЦ “Черна вода“
Автор: Anonymous да 2011-12-19 @ 20:33 EET
повече инфо ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди