изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:20 EEST
Астрономическата зима дойде със сняг    
Времето   Астрономическата зима настъпи в България тази сутрин в 7.30 часа със снеговалеж. Продължителността на деня ще е 9 часа и 3 минути. Зимата е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с пролетта, лятото и есента. Астрономично тя започва със зимното слънцестоене - около 21 декември в Северното полукълбо и около 21 юни в Южното полукълбо, съобщиха за БТА от Института по астрономия при БАН. Зимата завършва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември в Южното полукълбо.

Започналият през нощта снеговалеж в южната половина от страната днес ще обхване и Северна България. В Южна България валежите ще са значителни. Само по Черноморското крайбрежие ще вали дъжд, в югоизточните райони дъжд и сняг. Ще се усили вятърът от север, североизток – до умерен, в Източна България и силен. Там ще се създадат условия за навявания и преспи.
Максимални температури между минус 3 и 2 градуса, по Черноморието 4-6 градуса, в София минус 2.
В планините ще вали сняг, ще духа силен и бурен вятър от изток, североизток, по най-високите части от югоизток. Ще има навявания и преспи.

Новата снежна покривка в Смолянско е 10-15 см, съобщи БНР.


В петък преваляванията ще спират от запад на изток и до края на седмицата ще се установи облачно време, с временни разкъсвания на облачността. Ще бъде студено, с дневни температури от минус 2 до плюс 4, а минималните ще бъдат от минус 7 до минус 2, в някои дни до около минус 8.  www.dir.bg

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2011 ГОДИНА

 

 


Сходни връзки

Астрономическата зима дойде със сняг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди