изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:16 EEST
АЛБЕНА СЕ УТВЪРДИ КАТО ЛЯТНАТА СПОРТНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ    
СпортДесетки спортни състезания, събрали хиляди спортисти от цял свят, утвърдиха курортен комплекс Албена като лятната столица на България.

За пореден път през юни над 2000 работници превърнаха Перлата на родното ни Черноморие в мини олимпийско градче. 1050 шахматисти от близо 50 държави излъчиха шампионите в отделните възрастови групи през септември в европейските индивидуални първенства за деца от 8 до 18 години. Родният ни гросмайстор Иван Чепаринов триумфира през юни в силния международен шахматен турнир с награден фонд 40 000 долара, в конкуренцията на близо 300 състезатели от 40 държави.
За първи път страната ни домакинства на европейско първенство по плажен тенис и на международен турнир от този спорт, който бе от календара на ITF. В проявите на плажа се събраха най-добрите тенисисти в света, които останаха очаровани от организацията на домакините. Не закъсняха и отличните оценки от международната федерация, която специално отправи благодарност към БФТ и Албена за добрата работа.
Елитни отбори от страната и чужбина се включиха в множество турнири по футбол за деца край морето. Над 300 тенисисти от 15 държави сътвориха фантастичен международен турнир в спортната зала до хотел „Добруджа”.
Първите си стъпки към олимпийския връх в Албена направиха стотици наши призьори, които премериха сили в седем вида спорт на „Олимпийски надежди”.
Горещото лято предложи незабравими емоции и в първенствата по бридж, тенис на корт, шашки, хокей, кунг-фу, волейбол и др. Край морето отличията атакуваха  студенти от цялата страна, подкрепени от Мис България 2011 Ваня Пенева. Учители, енергетици, металици, банкери и юристи също дадоха пример как се спортува. 
Мнозина професионални отбори от България и чужбина пък избраха базата за подготовка, като гостите на комплекса също не пропуснаха да оползотворят свободното си време, за да се включат в спортните прояви.

 


 


Сходни връзки

АЛБЕНА СЕ УТВЪРДИ КАТО ЛЯТНАТА СПОРТНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди