изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:57 EEST
Двама нови зам.-министри са назначени в Министерство на правосъдието    
Ред и сигурност

Двама нови заместник-министри на правосъдието назначи премиерът Бойко Борисов само три дни, след като бе направена последната промяна в екипа на новия министър Диана Ковачева. Досегашните заместник-министри Даниела Машева и Жанета Петрова са подали молби за освобождаване, а на тяхно място вече са назначени Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова, съобщиха от правителствената пресслужба.



В понеделник 35-годишният Пламен Димитров, който бе прокурор по делото за подкуп срещу бившия зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов, бе назначен от премиера за заместник-министър на правосъдието.

Междувременно Висшият съдебен съвет назначи Пламен Димитров за заместник-ръководител на Първоинстанционната специализирана наказателна прокуратура, предаде БНР. Той ще остане на поста до 27 декември, когато ще отиде в министерството, но ще може да се върне в специализираната прокуратура след края на мандата си.

Велина Тодорова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски”, доцент е по гражданско и семейно право и доктор по социология. Специализирала е права на детето и семейно право в университета на Западен Лондон и в Оксфордския университет, Великобритания. Била е директор на дирекция „Международни програми и сътрудничество” в Държавната агенция за закрила на детето. От 2000 г. досега преподава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. В момента е директор на Института по правни науки на БАН.

Деница Петкова има магистратура по право от Бургаския свободен университет. През 16-годишния си юридически стаж 15 години е била съдия в районните съдилища в Карлово и Поморие и в Окръжния съд в Бургас. От 2009 г. е с ранг „съдия във Върховния касационен съд и Върховния административен съд”. През последните 6 години е била и преподавател по наказателен процес в Правната клиника към Юридическия факултет на БСУ.

По-късно Висшият съдебен съвет реши, че Даниела Машева и Жанета Петрова се връщат на старите си постове. Машева се връща на работа във Върховната касационна прокуратура, а Жанета Петрова във Върховния административен съд, предаде БТА.

За Петрова обаче членовете на ВСС гласуваха на два пъти дали да бъде възстановена на поста си. Първият път шестима души се обявиха против и Петрова не събра нужните 13 гласа, за да бъде възстановена, въпреки че процедурата е формална. Това наложи да се проведе ново гласуване. След заседанието на съвета министърът на правосъдието Диана Ковачева коментира, че преди няколко дни Машева и Петрова са я информирали за желанието си да се върнат в съдебната система. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Двама нови зам.-министри са назначени в Министерство на правосъдието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди